Rusmir Hrvić

AS Holding u prošloj godini povećao izvoz 11 posto

Najveći rast brendovi AS Holdinga postigli su na tržištima Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Skandinavije i Velike Britanije.

 

PROČITAJTE VIŠE: ČOVJEK NA ČELU JEDNE OD NAJUSPJEŠNIJIH BH. KOMPANIJA: Upoznajte direktora AS Holdinga

 

Kompanije AS Holdinga u prošloj 2020. povećale su izvoz za 11 posto u odnosu na 2019. godinu.

Hrvatski

Sulejman i Rusmir Hrvić preko firme BH Master Capital ušli u Sarajevo-osiguranje

BH Master Capital time je postao šesti najveći dioničar Sarajevo-osiguranja.

 

BH Master Capital d.o.o. Sarajevo, kompanija u vlasništvu Rusmira i Sulejmana Hrvića, stekla je 2,76 posto dionica Sarajevo-osiguranja, ekskluzivno izvještava Indikator.ba.

BH Master Capital time je postao šesti najveći dioničar Sarajevo-osiguranja.

Hrvatski

Hrvić najavio novi projekt: U Kladuši kreće proizvodnja jaja

Radi se o investiciji od ukupno 20 milijuna eura koja bi došla direktno iz Malezije, a AS Holding bi sudjelovao s imovinom koju ima u toj kompaniji.

 

Kompanija AC Food iz Velike Kladuše krenula je u novi projekt proizvodnje jaja, po kojem je Agrokomerc iz vremena bivše Jugoslavije bio poznat. 

"Novi projekt", kratko je napisao Rusmir Hrvić, prvi čovjek AS Holdinga, najavljujući poslovni iskorak domaće rastuće korporacije u proizvodnji hrane.

Hrvatski

Rusmir Hrvić: Vrijednost naše ukupne aktive dostigla je pola milijarde KM

Još jedna poslovna godina je na izmaku, Rusmir Hrvić, predsjednik uprave AS Holdinga u razgovoru za MCM – Fabriku dobrih vijesti govorio je o velikim investicijama iz Malezije, šansama novih brendova i budućnosti kompanije u narednih pet godina.

 

Najavljena je velika investicija iz Malezije u AC Food. O čemu se radi?

Hrvatski

Intervju sa Rusmirom Hrvićem o novom Zakonu o doprinosima

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je i u parlamentarnu proceduru uputila prijedloge zakona o doprinosima i o porezu na dohodak FBiH.  Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine insistira da se uz najavljeno smanjenje stope doprinosa sa sadašnjih 41,5 posto na 32,5 posto i proširenje poreske osnovice, jer se Prijedlogom predviđa oporezivanje kompletne plaće, Vlada FBiH zakonski obaveže na postepeno smanjenje stopa doprinosa u narednim godinama, u skladu sa rastom javnih prihoda.

Hrvatski

Rusmir Hrvić Privrednik godine

Rusmir Hrvić, predsjednik uprave AS Holdinga, dobitnik je Večernjakovog pečata u kategoriji Gospodarstvenik/Privrednik godine.

Hrviću je nagrada uručena na tradicionalnoj manifestaciji izbora osobe godine u Bosni i Hercegovini koja je sinoć održana u Mostaru pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Hrvatski

Tešanjska AS Grupa preuzela i treći dio Agrokomerca

AC Food Velika Kladuša, članica AS grupacije, kupila je i posljednju trećinu Agrokomerca u Velikoj Kladuši – tvornicu biskvita u sudskoj prodaji. 

AC Food je ponudio za tvornicu iznos od 2.406.500 KM i obvezan je da u roku od 30 dana izvršiti uplatu sredstava kada će postati konačni vlasnik i trećeg dijela Agrokomerca, i tako zaokružiti kompletno preuzimanje nekadašnjeg velikokladuškog giganta.

U kupljenom pogonu Agrokomerca se proizvode biskviti, petit keks, kao i drugi konditorski proizvodi.

Hrvatski

RUSMIR HRVIĆ: 2017. najuspješnija godina za AS grupaciju

Predsjednik uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić u razgovoru za BiznisInfo ističe da je za AS grupaciju 2017. bila najuspješnija godina do sada: zabilježeni su rekordi u broju zaposlenih, ukupnim prihodima, količini proizvodnje i izvozu.

Pored odličnih poslovnih rezultata, godinu će obilježiti i niz uspješnih akvizicija, ali i uvođenje korporativnog upravljanja grupacijom kao odgovor na nove izazove koji stoje pred kompanijom nakon dvadeset godina razvoja.

Hrvatski

Zlatna džezva, Tops, Oaza, Tajna i Zlatni puder na policama katarskih marketa početkom 2018.

Kompanija Labbaik Group iz Katara krajem ovog mjeseca uvesti će prve količine brandova: Zlatna džezva, Tops, Oaza, Zlatni puder, te Klasovih konditorskih proizvoda, a ovi proizvodi naći će se na policama lanaca marketa u Kataru već početkom iduće godine. 

Hrvatski