radna mjesta

Facebook u Irskoj planira otvoriti 1000 novih radnih mjesta

Facebook je najavio da ove godine u Hrvatima veoma omiljenoj destinaciji - Irskoj planira otvoriti 1000 novih radnih mjesta.

Kako ističe njihova šefica operativnih poslova Sheryl Sandberg, pojačanje se traži u 60 različitih timova, od prodaje, marketinga, pravne službe pa sve do sigurnosnog i inženjerskog odjela.

Nova radna mjesta bit će otvorena u Dublinu, te irskim pokrajinama Meath i Cork, piše BBC.

Hrvatski

BiH može profitirati iz slučaja Agrokor

Bosna i Hercegovina samo može profitirati iz navedene situacije i zbog toga treba pozdraviti bilo kakve pozitivne promjene i pokušaje restruktuiranja Agrokora, smatra ekonomski analitičar Admir Čavalić.

Naime, povjerioci “Agrokora” prihvatili su nagodbu prema kojoj će najveći suvlasnici u tom hrvatskom koncernu biti dvije ruske državne banke – Sberbanka i VTB, s ukupnim udjelom većim od 46 posto.

Hrvatski

U Poslovnoj zoni uskoro 200 novih radnih mjesta

Zatvoren je javni konkurs kojim je Gradska uprava oglasila prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta putem licitacije u Poslovnoj zoni Zenica I, radi izgradnje poslovnih objekata. Prema iskazanom interesu privrednika, očekuje se da ovdje bude otvoreno oko 200 radnih mjesta.

Predmet prodaje bile su četiri parcele u Poslovnoj zoni, na kojima je planirana izgradnja proizvodnih objekata-hala, koje će činiti proizvodne komplekse, na površinama 3.450 m2, 4.995 m2, 5.737 m2 i 5.661 m2.

Hrvatski

VOLITE SHOPPING CENTRE? Sada tamo možete i raditi

Ako redovito pratite sadržaje portala Manager.ba i poslovne savjete kojima želimo doprinijeti vašem što bržem i efikasnijem zapošljavanju, sigurni smo da ste neke od njih već primijenili na vlastitom iskustvu te da su isti urodili plodom. No, ako vaša potraga za idealnim radnim mjestom još uvijek traje, tu je redovita rubrika koju realiziramo u suradnji s portalom za zapošljavanje Posao.ba

1. DIREKTOR LOGISTIKE

Hrvatski

Hoteli Ilidža otvaraju još 83 radna mjesta

 

Hoteli Ilidža raspisali su oglas za prijem 83 radnika, nakon što su nedavno u sklopu ovog kompleksa otvorena još dva hotela.

HBRD Hoteli Ilidža objavili su oglas „u skladu s ukaznom potrebom, a iz razloga otvaranja hotela Austria i hotela Bosna, te povećanja kapaciteta“.

Traže se kuhari, recepcioneri, konobari, poslastičari, sobarice, higijeničari itd.   

Hrvatski

Velika američka investicija u Dugopolju zaposliti će najmanje 100 radnika

– U poslovnoj zoni Podi imamo nekoliko novih investicija, a posebno veseli to što očekujemo oko stotinu novih radnih mjesta. Najveći svjetski proizvođač eteričnih ulja, američki Young Living, u zoni Podi u Dugopolju zapad gradi objekt od 14.500 četvornih metara. Kako piše lokalni.hr, ova velika investicija će u sljedećoj godini donijeti barem 100 novih radnih mjesta – kaže Perica Bosančić, načelnik Općine Dugopolje.

Hrvatski

‘MADI’ raspisao oglas za prijem 30 radnika

Zbog povećanog obima posla kompanija „Madi“ Tešanj objavila je oglas za prijem novih 30 radnika.

„Madi“ traži radnike za rad u pogonu proizvodnje, a konkurs ostaje otvoren 20 dana, javili su lokalni mediji u Tešnju.

Kako je pisano ranijue ovog mjeseca, "Madi" gradi novu tvornicu. Riječ je o potpuno novom pogonu za proizvodnju panirane piletine, a vrijednost ove investicije procjenjena je na 6 milijuna KM.

Hrvatski