profit

Ferrari je najprofitabilniji brend u autoindustriji

Ferrari je najprofitabilniji brend u autoindustriji, a najviše gubi Bentley.

Gotovo svi autoproizvođači nastoje optimizirati svoje poslovanje kako bi povećali profitabilnost i time stvorili dovoljno rezerve za daljnja velika ulaganja. Naravno, cilj je podići konkurentnost i mirnije ući u ova turbulentna razdoblja.

Ford je tako spreman ugasiti pola game, GM je prodao Opel, a Volkswagen odustao od projekta Phaeton.

Hrvatski

Koliko najveće svjetske kompanije zarađuju po sekundi?

Jeste li se ikad zapitali koja kompanija zarađuje najviše novca na svijetu? Title max je napravio listu kompanija koje zarađuju najviše novca, ali ne kvartalno ili godišnje već po sekundi.

U infografici ispod saznajte koliko kompanije zarađuju po jednoj sekundi pa sami izračunajte koliko je to na godišnjem nivou:

Hrvatski

Kako je BiH profitirala od najvećeg trgovinskog spora na svijetu

 

Ovih dana navršava se godina od kada su Saudijska Arabija i tri njena regionalna saveznika nametnula ekonomski embargo Kataru, zbog veza s Iranom i navodne podrške terorizmu.

Susjedi su zatvorili sve kopnene, morske i zračne veze s Katarom, što je na samom početku dovelo do nestašice osnovnih životnih namirnica i potresa na finansijskom tržištu.

Hrvatski

Top 10 tvrtki u BiH s najvećim prihodom i dobiti u 2017. godini

Poslovni portal Akta.ba i ove godine donosi analizu poslovanja bh. kompanija po ukupnom prihodu i dobiti, a prema financijskim pokazateljima za 2017. godinu dobivenim od strane nadležnih entitetskih agencija, Financijsko-informatička agencija FIA i Agencija za posredničke, informatičke i financijske usluge APIF.

Ukupan prihod kompanija u Federaciji iznosi 47.795.676.003,00 KM, dok su kompanije u Republici Srpskoj prihodovale 21.990.185.630 KM čime je ukupno ostvareni prihod u BiH dostigao rekordnu brojku od oko 70 milijardi KM.

Hrvatski

iPhone X sam zaradio trostruko više nego svi Android proizvođači zajedno

Apple nije prodao iPhone X pametnih telefona u broju koji si je zacrtao, ali svejedno nitko ne može reći da se radi o promašaju. Dapače, ako se gleda ostvarni profit od prodaje tog tisuću ili više američkih dolara vrijednog pametnog telefona, on je daleko viši od kompletne konkurencije. Ako ćemo točno, triput je viši od onoga što su svi Android proizvođači zajedno ostvarili.

Hrvatski

Ovo je lista najvrjednijih kompanija u regiji

Najvrjednije kompanije iz regije dolaze iz Hrvatske i Rumunjske, a najveći profit ostvarile su tvrtke iz Srbije, a BH Telecom je najvrjednija kompanija u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska kompanija Ina – industrija nafte najvrjednija je kompanija u regiji već drugu godinu zaredom. Prema izvještaju Seenews Top 100 2017, Ina je vrijedna 3,837 milijardi eura piše Al Jazeera Balkans.

Na drugom mjestu nalazi se rumunjski OMV Petrom SA, vrijedan 3,2 milijarde eura.

Hrvatski