Poslovne novine

100 najmoćnijih žena BH biznisa upravlja sa 2,8 milijardi KM

Najmoćnije žene u upravljačkim strukturama kompanija u BiH imaju veliki značaj u transformaciji privrede i društva, budući da stvaraju nova radna mjesta i nove sektore te donose inovativnost, kreativnost i raznolikost. Da su menadžerice značajan faktor bh. ekonomije govore podaci koje donose Poslovne novine, na osnovu analiza koje je uradio LRC, za projekt 100 najvećih u BiH, a u sklopu istraživanja „Žene u biznisu”. 

Hrvatski

Projekt „100 NAJVEĆIH“ sa radom počeo i u Srbiji

Poslovne novine su tijekom 47 godina postojanja prepoznale važnost promocije kompanija koje svojim djelovanjem i vrhunskim rezultatima doprinose stvaranju povoljnije poslovne klime i utječu na kreiranje pozitivnog mišljenja domaće i svjetske javnosti o privredi jedne zemlje.

Projekt "100 najvećih" već 32 godine afirmira razvoj bosanskohercegovačke privrede i bolji poslovni ambijent, a postao je prepoznatljiv i van granica naše države.

Hrvatski

City šped ostaje logistički partner projekta ''Brzorastuće kompanije''

Vjerojatno je jedno od najvažnijih pitanja s kojim se lideri danas susreću ono - ‘Kako izgraditi organizaciju koja bezgrešno primjenjuje i rapidno evoluira, onu koja je sposobna isporučiti rezultate danas i mijenjati se dovoljno brzo da bude relevantna sutra?

O poduzetništvu u Bosni i Hercegovini obično se govori u kontekstu prepreka i nepoticajnog okruženja, ali brzorastućih kompanija iz godine u godinu ipak je sve više.

Hrvatski

Nevjerojatan rast brzorastućih kompanija u BiH

Bosna i Hercegovina doživljava trajni oporavak, a dio te ekspanzije pokreću start-upi i druge brzorastuće kompanije koje zapošljavaju i šire se daleko od onoga gdje su počele. 

Kreativnost je samo povezivanje stvari, a kada pitate kreativne ljude kako su nešto uradili, osjećaju se pomalo krivim jer nisu to stvarno uradili, već su samo uočili neku stvar.

Hrvatski

Uručeni certifikati konferencije Pouzdanost 2018

“Pouzdanost u modernom poslovanju ima veliki značaj jer to podrazumijeva profesionalnost, stručnost, kvalitet i visoke ljudske i profesionalne vrijednosti“, istakla je glavna i odgovorna urednica Poslovnih novina, Alena Ahmetspahić-Fočo, na otvaranju konferencije za dodjelu certifikata bonitetno pouzdanim kompanijama i poslovno umrežavanje “Pouzdanost 2018“.

Hrvatski

Spajanje poslovnih subjekata u cilju jačanja domaće privrede

Narušena likvidnost jedna je od najvećih opasnosti za tržište i može izazvati ozbiljne probleme kako za firme, tako i za domaću privredu u cjelini. Zato pouzdane kompanije moraju imati posebno mjesto u poslovnom svijetu, a jedan od značajnijih pokretača pozitivnog poslovnog okruženja i veliki generator poslovne motivacije za najuspješnije privredne subjekte Bosni i Hercegovini jeste projekt ''POUZDANOST''. 

Hrvatski

Akreditiv i potvrda boniteta najvažniji faktori za izvoznike

Okrugli stol o temi ''Financiranje izvoza'' održan je u Banjoj Luci u organizaciji Poslovnih novina i LRC-a, uz partnerstvo sa Addiko Bank, te je na ovaj način zaokružen projekat ''100 najvećih u BiH'' za 2018. godinu.

Sudionici panel diskusije bili su predstavnici nadležnih institucija i bankarskog sektora te kompanije koje aktivno sudjeluju u izvozu. 

Hrvatski