počitelj zvirovici

VIDEO Pogledajte izgradnju na poddionici Počitelj – Zvirovići

Radni dan traje od 7.30 ujutro do pola sata poslije ponoći, u dvije smjene.

 

I pored komplicirane situacije zbog epidemije koronavirusa, izgradnja autoceste na koridoru Vc na poddionici Počitelj-Zvirovići, u općini Čapljina, odvija se po planu.

Kako kažu predstavnici izvođača radova, firme China State Construction Engineering Corporation (CSCEC), to je zahvaljujući podršci koja dolazi iz Ambasade NR Kine u BiH, investitora Javnog poduzeća “Autoceste FBiH” kao i napornog rada inženjera i lokalnih partnera.

Hrvatski

U tijeku pripremni radovi za izgradnju poddionice Počitelj - Zvirovići

Poddionica Počitelj-Zvirovići u ukupnoj dužini od 11,1 km je od izuzetne važnosti za Hercegovinu, jer će njenom izgradnjom ovaj dio Bosne i Hercegovine biti direktno povezan autocestom s Međugorjem i Europskom Unijom (granični prijelaz Bijača s Republikom Hrvatskom).

 

Na poddionici Počitelj – Zvirovići u toku su pripremni radovi. Izvode se radovi na izgradnji pristupnih cesta i mobilizaciji gradilišta.

Započeli su iskopi na južnom portalu tunela Počitelj, kao i iskopi temelja za nadputnjak Orlovača.

Hrvatski

Kinezi traže radnike za radove na Koridoru Vc

Kineske kompanije “Synohydro Power China” i “China State Construction Engeering Company” koje su putem međunarodnog tendera dobile posao izgradnje poddionice autoceste na Koridoru Vc Zvirovići – Počitelj traže radnike.

Hercegovački portali objavili su fotografiju letka koje su ove kompanije zalijepile na oglasnoj ploči kod zgrade Pošte u Čapljini a na kojima se navodi da traže ukupno 105 radnika.

Hrvatski