plinovod

Plinacro i BH-Gas potvrdili interes za razvoj plinskih transportnih sustava 'Zagvozd - Posušje -Travnik'

Riječ je o južnoj interkonekciji na pravcu Zagvozd - Imotski - Posušje - Novi Travnik s odvojkom za Mostar, potom sjevernoj na pravcu Slobodnica - Brod - Zenica, te zapadnoj interkonekcija na pravcu Lička Jesenica - Rakovica - Tržac - Bosanska Krupa s odvojcima za Bihać i Veliku Kladušu.

 

Nacionalni operateri plinskih transportnih sustava Republike Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine - Plinacro i BH-Gas, potpisali su novi Memorandum o razumijevanju i suradnji u trajanju od tri godine, priopćeno je u ponedjeljak iz Plinacra.

Hrvatski

ZAGVOZD-POSUŠJE-NOVI TRAVNIK: Dovršen idejni projekt povezivanja plinskih mreža Hrvatske i BiH

Projekt "Južna interkonekcija" predviđa spajanje plinskih mreža BiH i Hrvatske kod Zagvozda i osigurao bi plinoficiranje Hercegovine i središnje Bosne, nakon što bi plinovod bio izgrađen preko Posušja do Novog Travnika s odvojkom za Mostar.

 

Tvrtka BH gas objavila je u srijedu kako je dovršen idejni projekt spajanja s plinskom mrežom u Hrvatskoj kroz tzv. južnu interkonekciju pa sada slijedi izrada preostale dokumentacije i početak provedbe plana.
 

Hrvatski

Kreće plinsko povezivanje BiH i RH (Zagvozd-Posušje-Novi Travnik sa dijelom za Mostar)

Generalni direktorat za politiku susjedstva i pregovore o proširenju (DG NEAR, Brisel) u srijedu je odobrio početak implementacije izrade idejnog projekta za Južnu interkonekciju Bosna i Hercegovina – Republika Hrvatska (Zagvozd – Posušje – Novi Travnik sa odvojkom za Mostar), priopćeno je iz kompanije BH-Gas. 
 

Hrvatski