plaća

Pogledajte koliku ćete plaću dobiti po novom zakona o doprinosima i porezu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je i u parlamentarnu proceduru uputila prijedloge zakona o doprinosima i porezu na dohodak FBiH. 

Sudeći po predloženom realni sektor će ponovo biti oštećen.

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine insistira da se uz najavljeno smanjenje stope doprinosa sa sadašnjih 41,5 posto na 32,5 posto i proširenje poreske osnovice, jer se Prijedlogom predviđa oporezivanje kompletne plaće.

Hrvatski

KAKO DOBITI POVIŠICU PLAĆE? Dvije jednostavne i kratke rečenice

Kelly Coffey zna kako za svoju tvrtku zaraditi dosta novca. Kao glavna izvršna direktorica američke banke JP Morgan Chase prošle je godine toj banci, koja upravlja bogatstvom vrlo bogatih klijenata, podigla prihode za deset posto. Osoba je to koja i vama može pomoći u podizanju osobnih prihoda.

Na nedavnom panelu o karijernim ciljevima Coffey je iznijela svoj savjet kako šefa zatražiti povišicu plaće.

Hrvatski

Šefica poznate kladionice sebi isplatila godišnju plaću od 300 milijuna eura

Britanka Denise Coates, multimilijarderka i šefica kladioničarske tvrtke Bet365, isplatila je sebi nevjerojatnih 265 milijuna funti (299 milijuna eura) prošle godine, što je rekordna isplata za nekog direktora britanske tvrtke, javlja Guardian.

Preračunat u "dnevnicu", ovaj golemi bonus iznosi 726 tisuća funti ili 820 tisuća eura dnevno.

Coates je tako srušila rekord koji je sama postavila godinu ranije, kad si je isplatila 217 milijuna funti, odnosno 245 milijuna eura. 

Hrvatski

Radnik u Australiji greškom primio 100 puta veću plaću

Jedan radnik u Australiji primio je 100 puta veću plaću od redovne zarade jer je decimala bila stavljena na pogrešno mjesto.

Radnik je trebao primiti 4.921,76 australijskih dolara, ali je na svom računu zatekao 492.176 dolara.

Propust je otkrila služba za financije u australijskoj Sjevernoj Teritoriji i priopćila da je riječ o ljudskoj grešci.

Radnik je odolio iskušenju i vratio novac, prenio je BBC.

Hrvatski

Izračunajte oporezivanje svoje plaće

Federalno ministarstvo financija objavilo je kalkulator plaća prema važećim i predloženim zakonima, čime se radnicima, na osnovu unosa iznosa neto plaće, toplog obroka i prijevoza, omogućava uvid u razlike između trenutnog i predloženog načina oporezivanja.

Kalkulator pokazuje da će od predloženih mjera najveću korist imati oni koji zakone predlažu, dok će radnici i dalje ovisiti o “volji” poslodavaca.

Hrvatski

Izračunajte oporezivanje svoje plaće

Federalno ministarstvo finansija objavilo je kalkulator plaća prema važećim i predloženim zakonima, čime se radnicima, na osnovu unosa iznosa neto plaće, toplog obroka i prevoza, omogućava uvid u razlike između trenutnog i predloženog načina oporezivanja.

Kalkulator pokazuje da će od predloženih mjera najveću korist imati oni koji zakone predlažu, dok će radnici i dalje ovisiti o “volji” poslodavaca.

Hrvatski

Nesvakidašnja odluka ZTC "Banja Vrućica": Radnicima pet posto od prošlogodišnje dobiti

Zbog doprinosa uspješnom poslovanju preduzeća, radnicima Zdravstveno-turističkog centra (ZTC) "Banja Vrućica" bit će isplaćeno pet posto od dobiti koje je to privredno društvo ostvarilo u prošloj godini, odlučeno je na redovnoj Skupštini akcionara teslićkog ZTC-a. 

Cilj odluke Društva je stimulacija i motivacija radnika, radi vezivanja ličnih primanja sa njihovim radnim učinkom i profitabilnosti preduzeća. Radnici ZTC-a "Banja Vrućica" pozitivno su iznenađeni i ne kriju zadovoljstvo zbog ove odluke. 

Hrvatski

Traže radnike iz BiH, nude 1.300 eura za branje jagoda

Posrednici primamljivim oglasima vrbuju sezonce iz BiH, Srbije, i Crne Gore za rad na slovačkim plantažama.

Starosnih ni polnih ograničenja nema. Radno vreme je od 10 do 12 sati dnevno, nedjeljom do 11 sati prije podne. Za branje trešanja i jagoda plaća se 20 do 40 centi po kilogramu. Ili tri eura, na sat, za razređivanje jabuka i breskvi.

Ovako posljednjih mjesec dana na internet portalima za oglašavanje poslova vrbuju berače voća iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore za rad na slovačkim plantažama.

Hrvatski

BiH: Decembarski prosjek 862 KM

Prosječna neto plata u BiH u decembru prošle godine iznosila je 862 KM i nominalno je viša za 0,6 posto u odnosu na prethodni mjesec, a za 1,1 posto u odnosu na decembar 2016. godine.

Najniža prosječna neto plata od 544 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, dok je u građevinarstvu iznosila 559 KM, a u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima 600 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Hrvatski