Novo Sarajevo

Јezero u Istočnom Novom Sarajevu postaje rekreacijska zona

Јezero u Istočnom Novom Sarajevu, koje je donedavno imalo izgled skoro netaknute prirode, bit će uređeno i predstavljat će rekreacijsku zonu Regulacijskog plana Centar 3 ove lokalne zajednice. 

Načelnik općine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je da ovog tjedna počinje aktivnosti s ciljem uređenja jezera na području ove lokalne zajednice, za što su osigurana inicijalna sredstva od 200.000 KM.

Hrvatski

Općina Novo Sarajevo osigurala 600.000 KM za programe podrške nezaposlenim i startupe

Općina Novo Sarajevo je u budžetu za 2018. godinu uspostavila novi program u cilju podrške aktivnoj politici zapošljavanja koji se sastoji od niza mjera koje imaju za cilj da pruže podršku nezaposlenim osobama.

Ovim programom obuhvaćene su osobe koje traže prvi put zaposlenje, demobilisani borci i osjetljive kategorije stanovništva, a posebna podrška predviđena je za poduzetnike koji prvi put započinju svoj biznis (startup biznis).

Hrvatski

Započeo novi ekološki projekt na području Općine Novo Sarajevo

Krajem rujna 2017. godine započeo je novi projekt „Naviku usvojimo - EE otpad odvojimo“ koji provodi U.G. COOR (Centar za okolišno održivi razvoj) Sarajevo u suradnji sa ZEOS eko-sistem d.o.o. i Općinom Novo Sarajevo.

Sveukupni cilj projekta je doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i selektivnom prikupljanju otpada u Općini Novo Sarajevo.

Planirano trajanje projekta je 3 mjeseca.

Specifični ciljevi projekta su:

Hrvatski