MS&Wood

Paket dionica fojničkog MS&WOOD-a prodat za 5,7 milijuna KM

Dionice kompanije MS&WOOD iz Fojnice prodate su na jučerašnjem vanburzovnom tržištu Sarajevske burze za 5,7 milijuna KM.

U sklopu jedne transakcije prometovano je 61.290 dionica u vrijednosti od 5.799.872,70 KM, navodi se u izvještaju o trgovanju na Sarajevskoj burzi, a za sada nije poznato tko je kupac.

Hrusto Tupeković, direktor firme MS&Wood kazao je kako vlasnici imaju dogovor s kupcem da još uvijek ne mogu izlaziti u javnost s imenima, dok se ne obavijeste glavni poslovni partneri.

Hrvatski

Ovo je jedini bh. proizvođač namještaja na prestižnom Paris Design Week-u

Proizvođač visokokvalitetnog namještaja MS&WOOD će ove godine kao jedini iz Bosne i Hercegovine izlagati na prestižnom Paris Design Week-u. Sajam se održava od 6. do 10. rujna/septembra, a MS&WOOD će zahtjevnoj pariškoj publici, pored ranijih višestruko nagrađivanih Primum i Elle kolekcija, predstaviti i svoju najnoviju kolekciju Kotona. 

Kolekciju Kotona za fojničku tvornicu namještaja dizajnirao je renomirani finski dizajner Mikko Laakkonen.

Hrvatski

VINDIJA, MS&Wood i STANDARD zapošljavaju na menadžerskim pozicijama

Ako redovito pratite sadržaje portala Manager.ba i poslovne savjete kojima želimo doprinijeti vašem što bržem i efikasnijem zapošljavanju, sigurni smo da ste neke od njih već primijenili na vlastitom iskustvu te da su isti urodili plodom.

No, ako vaša potraga za idealnim radnim mjestom još uvijek traje, tu je redovita rubrika koju realiziramo u suradnji s portalom za zapošljavanje Posao.ba. 

Hrvatski

Firma iz Fojnice želi pokrenuti Maglić – namještaj za Ikeu pravit će se i u Foči

Poslovni partner iz Fojnice, koji proizvodi namještaj za svjetski poznatu Ikeu, zainteresovan je za pokretanje pogona u Foči u kome bi, prema prvim procjenama, posao moglo da dobije više od 300 radnika.

No, prvo je potrebno obezbjediti sirovinu koje na prostoru fočanskog šumskog gazdinstva nema dovoljno. Zato bi, kaže načelnik opštine, trebalo uključiti i okolne opštine u regiji.

Hrvatski

MS&WOOD organizirao Dan otvorenih vrata: Radovi učenika izazvali najveću pažnju

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD organizirao je i ove godine Dan otvorenih vrata u svojoj fabrici u Fojnici. Uz učenike Fojničke srednje tehničke škole, ove godine MS&WOOD su posjetili i maturanti OŠ „Kiseljak 1“, a prisutan je bio i načelnik općine Fojnica, Sabahudin Klisura.

Hrvatski

MS&WOOD odveo fojničke srednjoškolce na “Zagreb Design Week”

- Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD organizirao je posjetu učenika Srednje tehničke škole iz Fojnice izložbi “Zagreb Design Week”. Posjeta je dio programa rada MS&WOOD College-a koji uključuje redovne posjete učenika sajmovima i drugim uspješnim firmama, navodi se u saopćenju ove kompanije.

Hrvatski

60 novih radnika i drastičan rast prihoda

Kompanija MS&Wood, jedan od lidera u BiH kada je riječ o proizvodnji namještaja, lani je ostvarila poslovne prihode od oko 33,6 miliona maraka, za razliku od oko 25,5 miliona godinu ranije, piše BiznisInfo na osnovu danas objavljenog finansijskog izvještaja kompanije.

Ovim je nastavljen trend kontinuiranog rasta iz prethodnih godina.

Oko 21 milion ostvaren je od prodaje na stranim tržištima. Posljednjih godina je trend da namještaj iz BiH osvaja svjetska tržišta i ovi podaci to dodatno potkrepljuju.

Hrvatski

MS&WOOD na Izložbi dizajna u Šangaju: Veliki interes za namještaj iz Fojnice

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD predstavio se azijskom tržištu i ove godine sa novitetima iz svojih kolekcije “Primum” i “Elle” na Izložbi “Design Shanghai” a za koje je MS&WOOD dobio dvije prestižne German Design Award za 2018 godinu. Proizvodi MS&WOOD bili su izloženi na vlastitom štandu u hali “Contemporary Design” sa fokusom na najboljim primjerima savremenog i inovativnog dizajna današnjice. 

Hrvatski

Svjetski poznati “Adizes” educira menadžere fojničkog MS&WOOD-a

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD“ (Majstori i drvo) iz Fojnice organizirala je edukaciju za svoje menadžere i inženjere u okviru “MS&WOOD College” projekta, a u suradnji sa svjetski poznatom edukacijskom kućom “Adizes”. Na radionici su sudjelovala 22 menadžera iz dvije firme MS&WOOD (19) i Dukat  - Mlin i pekara Jelah (3).

Hrvatski