logistika

Kako se trgovci i pružatelji logističkih usluga nose s "Crnim petkom"

S dolaskom studenoga sve smo više suočeni s stalnim reklamama trgovaca uređaja, odjeće, namještaja... povezanih s Black Friday-om, koji ove godine pada 24. studenoga. Taj dan se počeo obilježavati ranih 1960-ih u Sjedinjenim Američkim Državama i fiksirao je razdoblje između Dana zahvalnosti (Thanksgiving) i početka velikih priprema za božićne blagdane. 

 

Hrvatski

Interšped Logistics želi biti među pet najvećih logističara u regiji


Sa tradicijom dugom 75 godina Interšped Logoistics vodeći je domaći brend u oblasti sistemske logistike. Cilj kompanije je ući među pet najvećih logističara u regiji.
Interšped Logistics d.o.o. Sarajevo, domaći špediter sa najdužom tradicijom, povećao je broj zaposlenih za 12,5% u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isti period lani. Isto tako, povećani su i skladišni kapaciteti za 50%, navodi se u saopštenju za medije Interšped Logistics d.o.o. Sarajevo.

Hrvatski

Skladište brzinom svjetlosti

Kako postići da skladište bude brzo i munjevito u svojim operacijama?

Svi znamo da kupci obožavaju kada im njihova narudžba stiže u najkraćem roku i prije nego su se nadali. Znamo i da smo mi zadovoljni kada obavimo sve naloge u regularno radno vrijeme. Isto tako znamo da to nekada nije moguće jer dolaze dani sezone kada se broj naloga i transakcija na skladištu poveća iza više od tri puta u odnosu na prosjek.

Kako dakle ubrzati skladišne operacije kako bi i u vrijeme sezone stizali na vrijeme i da kupci budu zadovoljni?

Hrvatski