lista

Strani jezici koje je danas najisplativije znati

Nakon svojevrsne demonstracije relativno tečnog kineskog jezika, Mark Zuckerberg impresionirao je mnoge i postigao još veći ugled među utjecajnim Kinezima. Obraćanje potencijalnom poslovnom partneru na jeziku s njegova govornog područja zasigurno će olakšati komunikaciju, ali i ostvariti bolji i zapaženiji rezultat jer će utisak biti snažniji i ostavit ćete dojam kompetetnije osobe.

Hrvatski

POZNAJETE IZUZETNU MLADU OSOBU? Nominirajte je za Forbesovu listu

Ukoliko poznajete osobu u dobi do 30 godina koja je postigla izuzetan uspjeh, možete je nominovati za listu magazina Forbes „30 ispod 30“, s obzirom da je nedavno otvoren proces nominacija za 2019. godinu, piše BiznisInfo.
Podsjetimo da se na ovoj prestižnoj list za 2018. godinu prvi put našla i jedna osoba iz BiH. Riječ je o osnivaču i direktoru Muzeja ratnog djetinjstva Jasminku Haliloviću.

To znači da nije nemoguće da se neko iz naše zemlje ponovo nađe među najutjecajnijim mladim ljudima u Europi i svijetu.

Hrvatski

Ovo je lista najvrjednijih kompanija u regiji

Najvrjednije kompanije iz regije dolaze iz Hrvatske i Rumunjske, a najveći profit ostvarile su tvrtke iz Srbije, a BH Telecom je najvrjednija kompanija u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska kompanija Ina – industrija nafte najvrjednija je kompanija u regiji već drugu godinu zaredom. Prema izvještaju Seenews Top 100 2017, Ina je vrijedna 3,837 milijardi eura piše Al Jazeera Balkans.

Na drugom mjestu nalazi se rumunjski OMV Petrom SA, vrijedan 3,2 milijarde eura.

Hrvatski