Konzum

Konzum otkupljuje više od 10.000 tona voća i povrća od domaćih proizvođača

Pod sloganom „Kupujmo domaće jer domaće se voli jače“ Konzum BiH je proteklog tjedna pokrenuo inicijativu koja ima za cilj dugoročno pružati podršku domaćim proizvođačima kako bi se umanjile negativne posljedice prouzrokovane pandemijom korona virusa.

 

Značajni koraci su već napravljeni kroz otkup sezonskog domaćeg voća i povrća od proizvođača iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Mladen Lazić, poljoprivredni proizvođač iz Bijeljine sa zadovoljstvom ističe da je Konzum od njega otkupio sve količine kupusa i tikvica koje dospijevaju u ovoj godini.

Hrvatski

Zaposlenici Konzuma u posjeti Hercegovinavinu

Podrška domaćoj proizvodnji i jačanje suradnje s domaćim proizvođačima i dobavljačima jedan je od važnih fokusa poslovanja Konzuma. Upravo s ciljem njegovanja dobrih partnerskih odnosa Konzum je organizirao posjetu svom dugogodišnjem partneru – domaćoj firmi Hercegovinavino.

To je jedna u nizu posjeta domaćim proizvođačima koje Konzum namjerava realizirati u narednom periodu i tako dodatno istaći značaj kontinuirane podrške domaćoj proizvodnji. 

Hrvatski

Tko je čovjek koji je prvi javno rekao: Ja želim kupiti Konzum!

Vlasnik Plodina 58-godišnji Mile Ćurković bacio je rukavicu izazova svima onima koji žele kupiti Konzum.

On je prvi jasno i glasno iznio svoj plan za preuzimanje Agrokorovog trgovačkog lanca.

'Ne vjerujem da smo jedini zainteresirani, ali vjerujem da ćemo za preuzimanje Konzuma biti najspremniji', samouvjereno je izjavio Ćurković. 

Hrvatski

Hoće li doći do udruživanja Mercatora i Konzuma?

Prema prvim obrisima sporazuma o plaćanju povjerilaca, ruske banke - Sberbank i VTB Bank - imat će gotovo polovinu vlasništva u novom Agrokoru. Šta će se dogoditi s Mercatorom još nije poznato, ali se nagađa da bi se trebao spojiti s Konzumom prije prodaje, piše ljubljanski Dnevnik. 

Sberbank i VTB banka bi imale između 30 i 46 posto udjela u Agrokoru, potvrdili su u ponedjeljak neki od čelnika hrvatskih stranaka vladajuće većine nakon sastanka u Banskim dvorima na kojem im je vanredna uprava Agrokora predstavila nacrt prijedloga nagodbe. 

Hrvatski

Agrokor prvi put objavio vrijednosti svojih kompanija

Procijenjena vrijednost kompanija sistema Agrokor, koja je raspoloživa za vjerovnike tih društava, kreće se ukupno u rasponu od 1,8 do 3,8 milijardi eura. Ovo se navodi u najnovijem dokumentu vanredne uprave objavljenom na internet stranicama Agrokora.

Ovo je prvi put da Agrokor objavljuje sažetu procjenu vrijednosti svojih kompanija. Procijenjena vrijednost za svaku od kompanija izražena je u rasponu najniže i najviše.

Hrvatski

Tommy želi preuzeti Konzum

Hrvatski trgovači lanac Tommy, sa sjedištem u Splitu, želi postati većinski vlasnik Konzuma, u sklopu zajedničkog plana sa vodećim hrvatskim proizvođačima hrane.

Veći vjerovnici “Konzuma” spremni su pretvoriti svoja potraživanja u vlasničke udjele, s tim da “Tommy” obavi dokapitalizaciju firme, čime bi postao većinski vlasnik “Konzuma”, pišu hrvatski mediji.

Hrvatski

Agrokor zanijekao da prodaje trgovine Konzuma u BiH

Uprava Agrokora zanijekala je u četvrtak navode medija u Bosni i Hercegovini koji su se pozvali na European Supermarket Magazine da će ovaj koncern prodati Konzumove trgovine u BiH.

"Konzum BiH se ne povlači s tržišta. Prema posljednjem izvještaju izvanredne uprave vidljivo je da je poslovanje Konzuma u BiH stabilizirano. Ova kompanija nastavlja dalje s radom", rekla je uprava Agrokora.

Hrvatski

Konzum izlazi s tržišta Bosne i Hercegovine

"Konzum se povlači s tržišta iz BiH", naslov je koji dominira svjetskim medijima koji prate trgovinska kretanja u cijelom svijetu.

Prema pisanju European Supermarket Magazinea, postojeća prinudna uprava koncerna Agrokor planira prodati Konzum trgovinama na prostoru BiH. Službene izjave prinudne uprave Agrokora o budućem statusu Konzumovih trgovina u BiH nema, ali se već mjesecima špekulira kako će te trgovine kupiti nekoliko velikih bh. trgovačkih lanaca, a u prvom redu se potencira kao kupac jedan od najvećih trgovačkih lanaca Bingo iz Tuzle.

Hrvatski

Nakon 12 godina poslovanja zatvoren najveći Konzum u Hrvatskoj

Ugovor o zakupu poslovnog prostora istekao je 31. prosinca 2017. godine.

Nakon 12 godina poslovanja unutar Tower Centra Rijeka, hipermarket Konzum, najveće prodajno mjesto Konzuma u Hrvatskoj, jučer je zatvorio svoja vrata, piše Novi list.

– Ugovor o zakupu poslovnog prostora u Tower Centru Rijeka istekao je 31. prosinca 2017. godine, a u skladu s planom restrukturiranja ugovor nije produžen, pa je Konzumova trgovina prestala s radom, priopćili su jučer iz Uprave Konzuma u kojemu su, na jučer zatvorenom lokalitetu, radila ukupno 93 zaposlenika.

Hrvatski

Splitski Tommy zainteresiran za Konzum

Tomislav Mamić, predsjednik Nadzornog odbora i vlasnik najveće dalmatinske tvrtke Tommy, potvrdio je kako je njegova tvrtka zainteresirana te da prati rasplet situacije oko Agrokora. 

Otkrio je za Jutarnji list ga u takvoj situaciji zanima Konzum. No, tvrdi da mu je sada teško predvidjeti što će se ubuduće događati, što se tiče razvoja Tommya. 

Splitski lanac supermarketa Tommy "uskače" Francku kojeg je potresla velika izloženost Agrokoru. 

Hrvatski