francuski veleposlanik

VIP rođendanska čestitka za vlasnika mostarskog Nobela

U današnje vrijeme rođendani se najčešće čestitaju putem društvenih mreža, Vibera, Wapp-a, sa prigodnim tortama, smajlićima i slikom šampanjca.

 

Francuska veleposlanica u BiH, Njezina Ekscelencija gđa Christine Toudic je odlučila da to napravi na onaj stari, tradicionalni način.

Bez najave je sa svojom pratnjom došla u Nobel, kako bi vlasniku kompanije Borisu Bošnjaku osobno čestitala 52. rođendan.

 

Hrvatski

Veleposlanica Republike Francuske posjetila mostarske kompanije Nobel i Hercegovina Vino

Susret se održao u upravi Nobela, s dva cilja: posjeta nove veleposlanice najboljoj maloj kompaniji u BiH i nastavak inicijative na reformiranju francusko-bosanskohercegovačkog poslovnog kluba.

 

Veleposlanica Francuske Nj.E. Cristine Toudic prošli tjedan je posjetila mostarsku kompaniju Nobel Corporation. Posjeta je održana u duhu dugogodišnje suradnje ove kompanije i veleposlanstva Republike Francuske u Bosni Hercegovini.

Hrvatski

Mostarski Nobel dugogodišnji partner Francuskog veleposlanstva u Sarajevu

Francusko veleposlanstvo u Sarajevu je tradicionalno, 14. srpnja 2018. godine obilježilo veliki francuski, nacionalni praznik – Dan pada Bastille, čijem su svečanom obilježavanju nazočile brojne zvanice.  

Bio je to i dan uoči završnice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, gdje su snage odmjerili Francuzi i Hrvati, što je dodatno „zagrijalo“ atmosferu i zasigurno bilo tema brojnih razgovora.

Hrvatski

Nobel s Atlanticom i ove godine na prijemu Francuskog veleposlanstva

Francuski ambasador u BiH Guillaume Rousson u četvrtak je u Sarajevu upriličio svečani prijem povodom Nacionalnog praznika Francuske.

Dan pada Bastille slavi se kao znak sjećanja na datum 14. srpnja 1789. godine, odnosno početak velike Francuske revolucije kojom je svrgnuta tadašnja apsolutistička monarhija.

Svečanost proslave spomenutog praznika otvorio je domaćin, ambasador Guillaume Rousson.

Hrvatski