Fabrika cementa Lukavac

Fabrika cementa Lukavac donirala pametne ploče za šest osnovnih škola u BiH

Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje, je istakao da je projekt "Pametne table za pametne školarce" samo jedan u nizu projekata društvene odgovornosti kojim je Fabrika cementa Lukavac pomogla pojedinim školama u ovim teškim vremenima. 

 

Hrvatski

Međunarodni uspjeh inženjera Fabrike cementa Lukavac

Inženjer Fabrike cementa Lukavac Emir Ćilimković je na nedavno održanoj 10. međunarodnoj konferenciji EUREM u Ateni osvojio prestižnu nagradu "EUREM 2020" za treći najbolji projekt uštede energije u konkurenciji od ukupno 40 dostavljenih radova iz 27 europskih zemalja.

 

Nakon šestomjesečne edukacije "Eurem European EnergyManager" u organizaciji AHK – Predstavništva njemačke privrede u BiH, stručna komisija je Ćilimkovićev završni rad "Poboljšanje energetske efikasnosti linije za proizvodnju klinkera sušenjem alternativnog goriva" proglasila najboljim.

Hrvatski

Fabrika cementa Lukavac investira novih 4,5 milijuna KM

Ovo ulaganje podrazumijeva investicije u unapređenje tehnologije koja se koristi pri upotrebi alternativnih goriva.

 

Fabrika cementa Lukavac ove godine provodi investicione aktivnosti vrijedne 4,5 milijuna KM. Daniel Maschtovský, član Uprave i izvršni direktor za financije ove kompanije, za BiznisInfo pojašnjava o kakvoj se investiciji radi.

Inače, ove godine su otvorili još jednu modernu betonaru u Istočnoj Ilidži, što je treća Lukavac Beton podružnica.

Hrvatski

VIDEO Lukavac Beton: U korak s modernim digitalnim tehnologijama

U Fabrici cementa Lukavac okončan je projekt digitalizacije lukavačkih betona primjenom BIM (Building Information Modeling) software-a. Radi se o modernoj tehnologiji koja u svijetu ima važnu ulogu u arhitekturi i građevinarstvu, a koja je postala nužna promjena ukoliko se želi ići u korak sa naprednim digitalnim rješenjima i modernizacijom ove industrije. 

 

Hrvatski

VIDEO Tvornica cementa Lukavac predstavlja film o alternativnim gorivima

U sklopu svog projekta „U prijateljstvu s prirodom“ Fabrika cementa Lukavac je realizirala edukativni film o alternativnim gorivima pod nazivom „Pioniri u korištenju alternativnih goriva“.

Ovo je poučna priča za sve generacije, u kojoj se na slikovit način objašnjava što su to alternativna goriva i koje su prednosti njihove upotrebe u današnjem svijetu.

Još 2012. godine Lukavac Cement je krenuo s upotrebom alternativnog goriva ili „goriva budućnosti“, te s pravom može reći da je pionir u ovoj oblasti na našim prostorima.

Hrvatski

Nova uprava u Fabrici cementa Lukavac

Odlukom Nadzornog odbora Fabrike cementa Lukavac došlo je do promjene u sazivu Uprave Društva koje će sada zastupati Stjepan Kumrić na mjestu predsjednika Uprave i generalnog direktora, te Daniel Maschtovsky kao član Uprave.

Dosadašnji generalni direktor Izet Imamović, nakon godina uspješnog rukovođenja ovom fabrikom, preuzima mjesto predsjednika Nadzornog odbora. 

Hrvatski

Inženjeri Fabrike cementa Lukavac predavači na Međunarodnom ECRA seminaru u Austriji

Emir Ćilimković i Enis Rizvić, inženjeri Fabrike cementa Lukavac, učestvovali su 27. i 28.06.2018. kao predavači na međunarodnom ECRA seminaru u austrijskom gradu Salzburgu. Organizator seminara European Cement Research Academy (ECRA) iz Düsseldorfa, koja okuplja najveće evropske proizvođače, ovaj susret predstavnika cementne industrije posvetio je primjeni moderne tehnologije u procesu hlađenja klinkera.

Hrvatski