erbd

EBRD traži projekte

Naessl je pozvala privatne kompanije da se jave EBRD-u u vezi s planovima za finansiranje novih većih projekata. 

 

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), kao dugogodišnji partner BiH, osigurat će značajnu pomoć javnom i privatnom sektoru u BiH kako bi što lakše prebrodili krizu izazvanu epidemijom virusa korona, izjavila je direktorica Ureda EBRD-a u BiH Manuela Naessl.

Navela je kako je EBRD prva međunarodna financijska institucija koja je odgovorila na krizu odobrenjem inicijalnog solidarnog paketa u iznosu od milijardu eura.

Hrvatski

Za male i srednje firme 10 milijuna eura

Poduzeća male i srednje veličine u jugoistočnoj Europi imat će koristi od investicije Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 10 milijuna eura putem “Invera Private Equity Funda”, priopćeno je danas iz ove banke.

Fond će se fokusirati na pružanje podrške i razvoj privatnih kompanija u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji i Crnoj Gori, navodi se u priopćenju.

U tekstu se dodaje da ova regija ima “snažan poduzetnički potencijal koji je često sputan teškim pristupom financijama”.

Hrvatski

Europska banka za obnovu i razvoj planira uložiti 300 milijuna eura u BiH u 2019. godini

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) namjerava ove godine povećati svoja ulaganja u BiH na 300 milijuna eura, budući da će infrastruktura nastaviti apsorbirati većinu sredstava, rekao je glavni sekretar EBRD-a Enzo Quattrociocche u ponedjeljak. 

"EBRD je uložio oko 200 milijuna eura u Bosnu i Hercegovinu 2018. godine, a cilj nam je značajno povećati taj iznos na 300 milijuna eura u 2019. godini", izjavio je Quattrociocche agenciji SeeNews u intervjuu za godišnji sastanak EBRD-a u maju u Sarajevu. 

Hrvatski