drvo

Danska firma za trgovinu drvetom traži partnere u BiH

Udruženje poslodavaca FBiH moli zainteresirane članice da kontaktiraju Udruženje, a kako bi koordiniralo dalje aktivnosti s Ministarstvom vanjskih poslova BiH.

 

Ambasadi Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu, Kraljevina Danska, se obratio predstavnik danske kompanije za trgovinu drvetom “Thorlund Skou A/S” iz Bjerringbroa, Mads Hedegaard.

Hrvatski

DRVNA INDUSTRIJA: BiH ima vlastitu sirovinsku osnovu i dugogodišnju tradiciju

Zbog relativno dobrog šumskog gospodarstva, Udruga poslodavaca FBiH s predstavnicima tvrtki koje se bave drvnom industrijom tražit će u predstojećem razdoblju da Vijeće ministara BiH na razini države sektor razvoja drvne industrije proglasi strateškom gospodarskom granom u BiH.

Hrvatski

Hasić-Drvo jedini pravi i izvozi igračke od mekog drveta

Firma Hasić-Drvo u Zelinji Srednjoj, općina Gradačac, zapošljava 93 radnika i u potpunosti izvozi proizvodni asortiman u zemlje Evropske unije.

Jedina je u BiH koja proizvodi dječje igračke od specifičnih vrsta mekog drveta.

Firmu su posjetili ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić i predstavnici Javnog preduzeća Šume TK-a i Kantonalne privredne komore Tuzla.

Hrvatski

Svjetski poznati “Adizes” educira menadžere fojničkog MS&WOOD-a

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD“ (Majstori i drvo) iz Fojnice organizirala je edukaciju za svoje menadžere i inženjere u okviru “MS&WOOD College” projekta, a u suradnji sa svjetski poznatom edukacijskom kućom “Adizes”. Na radionici su sudjelovala 22 menadžera iz dvije firme MS&WOOD (19) i Dukat  - Mlin i pekara Jelah (3).

Hrvatski

Drvene naočale tražene širom svijeta

Drvene naočale Dawood, koje proizvodi Sarajlija Damir Bajraktarević, našle su svoje mjesto u kolekcijama od Londona do Sidneja.

– Ljudi naručuju iz cijelog svijeta – kazao je Bajraktarević, te najavio da će se ovaj brend širiti.

Rekao je da ima ozbiljne planove za budućnost, prije svega da planira uposliti još ljudi.

– Posao funkcionira odlično, ali za novi nivo postoji potreba za novim ljudima. U skorije vrijeme će se brend Dawood širiti, kazao je Bajraktarević za Al Jazeeru Balkans.

Hrvatski