drvna industrija

Bh. drvna industrija bilježi rast, cvjeta prodaja montažnih kuća, ali nedostaje radne snage

Dok gotovo sve grane privrede bilježe gubitke, prodaja montažnih kuća u Bosni i Hercegovini cvjeta, a drvna industrija bilježi bolje rezultate nego prošle godine.

 

Jedan od najzdravijih dijelova prerađivačke industrije kod nas – drvna industrija, u vrijeme pandemije našla se pred velikim izazovom. Iako je kriza opasnost za sve, za drvoprerađivače kreirala je šansu za razvoj i tehnološki napredak.

Hrvatski

Projekt kojim se omogućava do 40 novih radnih mjesta

Ovim putem UPFBiH poziva poslodavce koji imaju kapacitete i tehničke uvjete, da u sljedećim aktivnostima Udruženja u ovoj sferi djelovanja uzmu aktivno učešće i omoguće stručno osposobljavanje u njihovim kompanijama, te tako daju priliku nezaposlenim osobama.

 

Četrdeset polaznika uspješno je završilo teoretsku obuku u okviru projekta „Stručno osposobljavanje i zapošljavanje mladih i žena u drvnoj industriji“ koji implementira Udruženje poslodavaca FBiH u okviru USAID WHAM projekta.

Hrvatski

Hrvatica koja je s 30 godina preuzela je tvornicu od oca, digla je na noge i zaštitila 390 radnih mjesta!

S nepunih 30 godina u ruke je dobila veliku odgovornost. Mato Ravlić, vlasnik drvoprerađivačke tvrtke Slavonija DI iz Slavonskog Broda ponudio je direktorsku funkciju svojoj kćeri Martini koja se tek koju godinu ranije vratila sa školovanja gdje se pripremala za preuzimanje obiteljskog posla. Deset godina kasnije Martina Ravlić na čelu je vodeće tvornice za preradu drva u Slavoniji, a 2017. u izboru EY ušla je među top pet poduzetnika godine!

 

Hrvatski

Globalna potražnja za drvenim namještajem raste 70 posto do 2025.

Svjetsko tržište drvenog namještaja podići će u idućih šest godina svoju vrijednost za gotovo 70 posto te doseći 580 milijardi dolara, predviđa američka konzultantska kuća Global Market Insights (GMI).

Očekivana je povećana potražnja za cjelovitim i stiliziranim drvenim namještajem kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama.

Hrvatski

DRVNA INDUSTRIJA: BiH ima vlastitu sirovinsku osnovu i dugogodišnju tradiciju

Zbog relativno dobrog šumskog gospodarstva, Udruga poslodavaca FBiH s predstavnicima tvrtki koje se bave drvnom industrijom tražit će u predstojećem razdoblju da Vijeće ministara BiH na razini države sektor razvoja drvne industrije proglasi strateškom gospodarskom granom u BiH.

Hrvatski

Drvnoj industriji nedostaje 3.000 radnika

 

Drvna industrija jedna je od privrednih grana koja, naočito u posljednjih pet godina, bilježi rast kada je riječ o izvozu i zaopošljavanju. Predsjednik Asocijacije drvoprerađvača BiH Suhad Ećo kazao je da u ovom trenutku u drvnoj industriji nedostaje sigurno 3.000 uposlenika.

On je ovo izjavio danas u Sarajevu na početku konferencije „Savremeni izazovi na tržištu rada“  koju je organizovao Federalni zavod za zapošljavanje.

Hrvatski