cesta neum stolac

Cesta Neum-Stolac: Radi se na više dionica, završetak do kraja 2021.

Nova cesta je projektirana s elementima trase za brzinu 80 kilometara na sat i kraća je za pet kilometara, čime će se vrijeme putovanja od Neuma do Stoca skratiti za više od 50 posto.

 

Do kraja iduće godine trebala bi biti završena magistralna cesta Neum - Stolac koja će povezati bosanskohercegovačko more s ostatkom zemlje i u znatnoj mjeri smanjiti trajanje putovanja na toj dionici, piše Faktor. 

Hrvatski

Stolac-Neum: Počelo probijanje puta sa stolačke strane

Nakon što je sredinom srpnja/jula probijen tunel "Žaba", najveća prirodna prepreka na gradilištu magistralne ceste Stolac - Neum te su nastavljeni radovi na dionicama koje prolaze kroz neumsko zaleđe, ovih dana počeo je i snažan  građevinski zamah  sa stolačke strane, piše Avaz.

Tako je ovih dana, nakon 34 godine, koliko je prošlo otkako su utihnuli strojevi na području Stoca, kad je izgrađena dionica do Drenovca, otvoreno veliko gradilište.

Hrvatski

Povezivanje BiH s Jadranom: Pogledajte intenzitet radova na relaciji Stolac - Neum

Povezivanje jedinog našeg grada na moru i ostatka zemlje ide prema planu. Javno poduzeće Ceste FBiH objavilo je videosnimak koji pokazuje intenzitet radova na izgradnji magistralne ceste Stolac - Neum.

Naime, dovršeno je asfaltiranje dionice od Starog Neuma do Babinog dola, pri kraju je i asfaltiranje od Babinog dola do Oštrovca te izgradnja tunela kod Oštrovca.

Hrvatski