cargo partner

cargo-partner d.o.o. Sarajevo otvorio novu poslovnicu

Otvaranjem ove poslovnice, cargo-partner d.o.o. Sarajevo započinje novu fazu širenja svoje poslovne mreže.

 

Kompanija cargo-partner d.o.o. Sarajevo, međunarodni pružalac transportnih i logističkih usluga, u Bosni i Hercegovini djeluje od 2008. godine i trenutno ima 29 zaposlenih.

Za 12 godina svog postojanja, uspjela je ostvariti značajne poslovne rezultate, te se pozicionirati na lokalnom tržištu kao jedan od lidera u svojoj branši.

Hrvatski

ZA CARGO-PARTNER, OKOLIŠ JE UVIJEK NA PRVOM MJESTU: Sarajevo bogatije za 300 novih sadnica

Međunarodni pružatelj transportnih i logističkih usluga na mjesto prioriteta postavlja mjere za zaštitu okoline i smanjenje emisije CO2. cargo-partner Sarajevo je u suradnji s kompanijom „Sarajevo-šume“ d.o.o. Sarajevo, organizirao akciju pošumljavanja na lokalitetu Grdonj, izletištu na padinskom dijelu Sarajeva.

 

U ovoj akciji realiziranoj proteklog mjeseca, u kojoj je zasađeno 300 sadnica smrče, sudjelovali su zaposlenici cargo-partnera i Sarajevo-šuma, koji su svojim stručnim savjetima pomogli da se ova ideja realizira.

Hrvatski

cargo-partner širi uslugu zbirnog kontejnerskog transporta (LCL) novom relacijom

Pružatelj usluga međunarodnog transporta i informacijske logistike, pojačao je svoju LCL uslugu (usluga zbirnog kontejnerskog transporta) vezama od Indije, Tajlanda i Vijetnama preko Kopra do Europe.

 

U usporedbi s tranzitom preko Sjevernoeuropskih luka, prijevoz preko mediteranske luke Koper omogućuje ostvarenje značajne uštede u tranzitnom vremenu za pošiljke koje idu prema Južnoj Europi,

Hrvatski

Kompanija cargo-partner proširuje iLogistički centar u Dunajskoj Stredi

Direktna veza s kontejnerskim terminalom METRANS omogućava lagan željeznički pristup glavnim europskim morskim lukama i Kini Novim putem svile.

 

Pružatelj usluga međunarodnog transporta i informacijske logistike dodao je više od 3.600 slotova za palete u svom skladištu u Dunajskoj Stredi, Slovačka, čime je na površini od 18.300 kvadratnih metara došao ukupno do 26.700 slotova za palete.

Direktna veza s kontejnerskim terminalom METRANS omogućava lagan željeznički pristup glavnim europskim morskim lukama i Kini Novim putem svile.

Hrvatski

cargo-partner osniva Poslovnu jedinicu za logistiku

S novom poslovnom jedinicom posvećenom logistici visokotehnološke opreme, cargo-partner nudi prilagođena rješenja za niz djelatnosti, uključujući bankarstvo i maloprodaju, industriju prodajnih automata, medicinsku tehniku, kancelarijsku opremu, digitalno oglašavanje u različitim formatima i kioske, telekomunikacije, IT sektor i podatke.

 

Pružatelj usluga međunarodnog transporta i informacijske logistike osnovao je namjensku službu za logistiku visokotehnološke opreme u svom sjedištu u blizini aerodroma Beč.

Hrvatski

cargo-partner osniva Centar kompetencija za farmaceutske i medicinske proizvode

Početkom ove godine, cargo-partner je nagrađen kao vodeća kompanija za špediciju farmaceutskih proizvoda (Leading Freight Forwarding Company – Pharma) na dodjeli nagrada za transport u Indiji – India Cargo, što potvrđuje stručnost pružaoca logističkih usluga u ovom sektoru. Od 2020. godine, kompaniju cargo-partner u Indiji vodi novi generalni direktor, gospodin Rajiv Singh.

 

Hrvatski