cargo partner

Pitanja i odgovori: Dokument koji maksimalno pojednostavljuje uvoz i izvoz instrumenata i umjetničkih djela

ATA karnet, koji se često naziva i “pasoš za robu”, je carinski dokument, koji se koristi za pojednostavljenje privremenog uvoza u stranu zemlju, s rokom važenja od godinu dana. Ovaj jednostavan i jedinstven dokument omogućuje privremeni uvoz najvažnijim grupama roba, kojima se trguje širom svijeta.

 

Hrvatski

Donosimo odgovore na sva pitanja o domaćem i međunarodnom transportu roba i logistici

cargo-partner počinje sa rubrikom “Pitanja i odgovori”

 

cargo-partner u cilju što lakšeg i bržeg transporta roba i pomoći pri izazovima u domaćem i međunarodnom transportu pokreće rubriku “Pitanja i odgovori”, koja će pružiti detaljne odgovore na sve upite, a koji su vezani za transport, kao i samu logistiku tokom transporta.

 

Hrvatski

Putnički avio-promet tek 2026. na nivou iz 2019. godine, a nakon toga normalizacija i u kargo segmentu

Joe Fikes, korporativni direktor odjeljenja za avionski transport u logističkoj kompaniji cargo-partner, rekao je da je protekla godina bila najizazovnija u avionskom transportu.

 

U jeku pandemije prevozili smo sjeme orhideje sa Havaja u Prag, a možemo da prevezemo robu iz Moskve do Enkoridža na Aljasci, rekao je na konferenciji SEAS 2021 Veselin Đorđević, direktor Kargo operacija u Air Serbia.

Hrvatski

Intervju sa direktorom kompanije cargo-partner d.o.o. Sarajevo: Blokiranje Sueskog kanala uzrokovat će domino efekt

Nakon više od sedam dana, Sueski kanal je odblokiran za prolazak brodova sa robom, ali ovaj zastoj je već prouzrokovao velika kašnjenja u distribuciji robe, ali i poskupljenja nafte i mnogih drugih proizvoda.

 

Gubici koji su nastali će se tek sabirati, ali i informacije koje su sve posljedice ovog zastoja. Direktor kompanije cargo-partner Sanjin Hamidović dao nam je odgovore na neka od ključnih pitanja kada je u pitanju ovaj problem koji je uticao i na distribuciju robe i u Bosni i Hercegovini i u regiji.

 

Hrvatski

cargo-partner osigurava brže opcije za uvoze iz Azije pomorskim putem novom uslugom "Adria Express"

Međunarodni transportni i logistički pružalac usluga je ponovo pojačao ponudu svojih pomorskih usluga, uspostavljajući nove linije iz Azije prema Europi preko luka Koper, Rijeka i Trst. Za pošiljke prema Centralnoj i Istočnoj Europi, transport preko jadranskih luka omogućuje značajne uštede u tranzitnom vremenu, u poređenju s transportom preko sjevernih luka.

 

Hrvatski

cargo-partner d.o.o. Sarajevo otvorio novu poslovnicu

Otvaranjem ove poslovnice, cargo-partner d.o.o. Sarajevo započinje novu fazu širenja svoje poslovne mreže.

 

Kompanija cargo-partner d.o.o. Sarajevo, međunarodni pružalac transportnih i logističkih usluga, u Bosni i Hercegovini djeluje od 2008. godine i trenutno ima 29 zaposlenih.

Za 12 godina svog postojanja, uspjela je ostvariti značajne poslovne rezultate, te se pozicionirati na lokalnom tržištu kao jedan od lidera u svojoj branši.

Hrvatski

ZA CARGO-PARTNER, OKOLIŠ JE UVIJEK NA PRVOM MJESTU: Sarajevo bogatije za 300 novih sadnica

Međunarodni pružatelj transportnih i logističkih usluga na mjesto prioriteta postavlja mjere za zaštitu okoline i smanjenje emisije CO2. cargo-partner Sarajevo je u suradnji s kompanijom „Sarajevo-šume“ d.o.o. Sarajevo, organizirao akciju pošumljavanja na lokalitetu Grdonj, izletištu na padinskom dijelu Sarajeva.

 

U ovoj akciji realiziranoj proteklog mjeseca, u kojoj je zasađeno 300 sadnica smrče, sudjelovali su zaposlenici cargo-partnera i Sarajevo-šuma, koji su svojim stručnim savjetima pomogli da se ova ideja realizira.

Hrvatski

cargo-partner širi uslugu zbirnog kontejnerskog transporta (LCL) novom relacijom

Pružatelj usluga međunarodnog transporta i informacijske logistike, pojačao je svoju LCL uslugu (usluga zbirnog kontejnerskog transporta) vezama od Indije, Tajlanda i Vijetnama preko Kopra do Europe.

 

U usporedbi s tranzitom preko Sjevernoeuropskih luka, prijevoz preko mediteranske luke Koper omogućuje ostvarenje značajne uštede u tranzitnom vremenu za pošiljke koje idu prema Južnoj Europi,

Hrvatski

Kompanija cargo-partner proširuje iLogistički centar u Dunajskoj Stredi

Direktna veza s kontejnerskim terminalom METRANS omogućava lagan željeznički pristup glavnim europskim morskim lukama i Kini Novim putem svile.

 

Pružatelj usluga međunarodnog transporta i informacijske logistike dodao je više od 3.600 slotova za palete u svom skladištu u Dunajskoj Stredi, Slovačka, čime je na površini od 18.300 kvadratnih metara došao ukupno do 26.700 slotova za palete.

Direktna veza s kontejnerskim terminalom METRANS omogućava lagan željeznički pristup glavnim europskim morskim lukama i Kini Novim putem svile.

Hrvatski