banane

Zašto su banane uvijek broj 1 kad ih važete u marketu?

I sami ste primijetili da se određeni proizvodi u marketima raspoređuju po ustaljenim pravilima, to nije ništa slučajno. A slično je i s oznakama i naljepnicama na samoj robi.

 

Kako to onda da baš banane budu broj jedan na elektronskoj vagi dok važete voće u marketu? Radi li se o još jednom triku trgovaca koji vas mame da određeno voće kupite ili ne?

Kako se uopće vrši označavanje proizvoda?

Kako piše Telegraf, u ovom slučaju nije riječ ni o kakvoj caki trgovaca i razlog je isključivo tehničke prirode.

Hrvatski

"KRALJ BANANA" ulazi u novi biznis

Izet Rastoder, šesti najveći trgovac bananama na svijetu, u Sloveniji nazvan i “kraljem banana” ove godine pojavio se na popisu najbogatijih Slovenaca, na 40. mjestu, usprkos udarcu kojeg je dobio prije dvije godine zbog krize u Agrokoru.

Iz popisa potraživanja prema Ivici Todoriću jasno je da je Rastoder ostao bez više od pet milijuna eura, što ga uvrštava među najveće pojedinačne gubitnike u poslovanju s Agrokorom, piše slovenački list Finance, prenosi BiznisInfo.

Hrvatski

ZAŠTO CIJENE DIVLJAJU? Kilogram banana u BiH 2,50 KM

Cijene banana u trgovinama na području Bosne i Hercegovine premašile su 2,50 KM po kilogramu. Razlog tome su veće cijene u nabavi. 

Dok je, prema podacima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, u prva dva mjeseca prošle godine nabavna cijena kilograma banana uvezenih iz Ekvadora iznosila 1,05 konvertibilnih maraka, ove godine ona iznosi 1,49 KM. Ista je situacija i s bananama iz ostalih zemalja, piše Večernji list BiH. 

Hrvatski