automobil

Kako se obračunava prihod za korištenje službenog automobila u privatne svrhe?

Stupanjem na snagu novog Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak, ponuđena su 3 moguća načina za obračun prihoda od korištenja vozila u privatne svrhe.

 

Ako poslodavac odluči dati službeno vozilo zaposleniku na cjelodnevnu upotrebu (tzv. 0-24 h), jasno je da dio pređenih kilometara neće biti pređen u poslovne svrhe, već za privatne potrebe.

Hrvatski

MKT BiH: Na snazi novi Pravilnik o registriranju vozila

Potreba za donošenjem ovog pravilnika javila se uslijed proglašenja stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH uzrokovane pandemijom koronavirusa, a sve kako bi Ministarstvo pomoglo građanima svoje zemlje, poštujući sve zakonske odrednice.

 

Ministarstvo komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine donijelo je Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o registriranju vozila.

Hrvatski

Proizveden 200-hiljaditi R model

Čast da bude jubilarni 200-hiljaditi primjerak iz Volkswagenovog R odjela pripala je crnom Golfu R Performance Pack koji je isporučen kupcu u Velikoj Britaniji.

Iz Volkswagenovog R odjela, u kojem je od 2002. godine za sportske izvedbe nekoliko njihovih modela zaduženo oko 350 najposvećenijih zaposlenika, izašao je jubilarni 200-hiljaditi automobil koji na sebi nosi oznaku R.

Hrvatski

Sa oglašivačkim budžetom od $0, TESLA se upisala u historiju marketinga

 

SpaceX program je ove sedmice lansirao jednu od svojih raketa u svemir, a jedan od putnika bio je i Tesla Roadster, službeno prvi automobil u svemiru.

Elon Musk je ovog utorka uspio ubiti dvije marketinške muhe jednim udarcem, s prvim uspješnim testnim lansiranjem svoje Falcon Heavy rakete, perjanice njegovog privatnog SpaceX svemirskog programa, ali i sa sadržajem koji je raketa odnijela u svemir – Tesla Roadster automobil, kojeg vozi lutka pod nadimkom Starman. Ovo je prvi automobil u svemiru u historiji.

Hrvatski