Agrokomerc

Prodaje se još jedan dio Agrokomerca

Ponude s cijenom nižom od početne cijene neće biti uzete u razmatranje.

 

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine objavila je jučer javni poziv za prodaju dijela imovine nekadašnjeg giganta Agrokomerca. Prodaja će se obaviti metodom neposredne pogodbe.

Predmet prodaje je farma purana “Johovac”, koja se sastoji od poslovne zgrade i zemljišta, ukupne površine 38.493 m².

Početna cijena je 747.980 KM. Ponude s cijenom nižom od početne cijene neće biti uzete u razmatranje.

Hrvatski

Tko stoji iza firme Brokerimo i što planira sa zgradom Agrokomerca

Kupac ima rok od mjesec dana da uplati ovaj iznos i postane vlasnik predmetne nekretnine, međutim, ako to ne učini pristupit će se novom ročištu u kojem se nekretnina može prodati za najmanje trećinu procijenjene vrijednosti.

 

Poslovno-upravna zgrada Agrokomerca SOUR prodana je jučer poduzeću "Brokerimo" d.o.o. iz Velike Kladuše za 2.704.456 KM, što je polovina od procijenjene vrijednosti.

Hrvatski

Poduzeće Brokerimo kupilo Agrokomercovu upravnu zgradu

Procijenjena vrijednost ove nekretnine bila je oko 5,6 milijuna KM, te se s obzirom na prvu prodaju, ova nepokretnost mogla prodati za iznos od 50% procijenjene vrijednosti.

 

Poduzeće Brokerimo iz velike Kladuše kupilo je Poslovno-upravnu zgradu "Agrokomerca" na prvoj prodaji putem usmenog javnog nadmetanja.

Kako je izvijestio Radio Velika Kladuša nadmetanju su pristupila dva ponuđača, poduzeće "Brokerimo" iz Velike Kladuše te fizičko lice Tarik Dizdarević, koji je, nakon iznošenja najniže ponude, odustao.

Hrvatski

Prodaje se Poslovno-upravna zgrada Agrokomerca

Portal Reprezent navodi da je procijenjena vrijednost ove nekretnine oko 5,4 milijuna KM te da su u izvršnom postupku tražioci izvršenja radnici „Agrokomerca“ posredstvom advokata, a koji imaju pravosnažna sudska potraživanja od firme.

 

Za utorak, 6. listopad/oktobar 2020. godine u 14:00 sati u Općinskom sudu Velika Kladuša zakazana je prva prodaja Poslovne-upravne zgrade „Agrokomerca“.

Hrvatski

Tops na tržištu Švedske

Agrokomercov brend Tops velikokladuške prehrambene industrije AC FOOD ušao je na tržište Švedske. Prve količine ovog najpoznatijeg bosanskohercegovačkog biskvita već se nalaze na policama švedskih trgovina i većih trgovačkih lanaca City Gross i Orient Hus. Rezultat je ovo ekskluzivne saradnje koja je ostvarena sa distributerom Plivit Trade AB Sweden.

Hrvatski

Tešanjska AS Grupa preuzela i treći dio Agrokomerca

AC Food Velika Kladuša, članica AS grupacije, kupila je i posljednju trećinu Agrokomerca u Velikoj Kladuši – tvornicu biskvita u sudskoj prodaji. 

AC Food je ponudio za tvornicu iznos od 2.406.500 KM i obvezan je da u roku od 30 dana izvršiti uplatu sredstava kada će postati konačni vlasnik i trećeg dijela Agrokomerca, i tako zaokružiti kompletno preuzimanje nekadašnjeg velikokladuškog giganta.

U kupljenom pogonu Agrokomerca se proizvode biskviti, petit keks, kao i drugi konditorski proizvodi.

Hrvatski

Novi uspjeh Agrokomercovog branda: Tops na policama slovenskih trgovina

Velikokladuška prehrambena industrija AC FOOD realizirala je nove značajne isporuke biskvita Tops i ostalih Agrokomercovih proizvoda na tržište Slovenije, ušavši u trgovačke lance kao što su francuski E’Leclerc, markete Jager, Fama, itd. Do kraja ove ili početkom iduće godine očekuje se ulazak Topsa u Mercator, Spar, Tuš, te na benzinske pumpe Petrol, i druge maloprodajne lance na slovenskom tržištu.

Hrvatski