Široki Brijeg

Iz Stolarije Zovko poručuju: ''Krećemo skromno u obnovu pogona''

Stolarija Zovko d.o.o. , poduzeće iz Širokog Brijega koje je koja je prije nekoliko dana pretprjela ogromnu materijalnu štetu nakon velikog požara, obratila se javnosti otvorenim pismom zahvale na svekolikoj podršci u teškim trenucima.

Njihovo otvoreno pismo zahvale prenosimo u cijelosti:

Hrvatski

Široki Brijeg: Radi se šetnica kroz Borak, na ljeto kreće postavljanje zip linea

''U tijeku su i radovi na izgradnji šetnice i četiri odmarališta kroz kanjon Borak. Šetnica se trenutno uređuje od jezera u Borku do gračanskih mlinica. Za dva mjeseca trebali bi početi i radovi na izgradnji zip linea'', izjavio je Ivo Pavković iz Službe za gospodarstvo Grada Širokog Brijega.

 

Zip line do jeseni?

Što se tiče provedbe projekta Adriatic Canyoning sve planirane aktivnosti idu po planu, a radovi u parku Sajmište su u posljednjoj fazi.

Hrvatski

CNC OPERATERI: Praksa za učenike Srednje strukovne škole Široki Brijeg

Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) svoje aktivnosti proširila je i na susjednu Zapadno-hercegovačku županiju, kada je u pitanju uvođenje prakse tijekom srednjeg stručnog obrazovanja koje se odvijalo uz potporu Prilike Plus, Ministarstva obrazovanja HNŽ, te brojnih lokalnih partnera (učenici, roditelji, srednje škole, profesori, ravnatelji, Zavod za školstvo i Pedagoški zavod HNŽ-a).

Hrvatski

Širokobriježanin već pet godina radi maketu rodnoga sela

Krš i tvrdi hercegovački kamen mnoge je natjerao da svoje bolje sutra potraže u većim sredinama i gradovima. Za one koji su ostali u ljutom hercegovačkom kamenu, upravo je taj isti rujan kamen simbol opstanka i prepoznatljivosti.

I dok jedni kuće grade u betonu, Dragan Mikulić Jukić maketu rodnoga sela s posebno istaknutom djedovom i očevom kućom te crkvom odlučio je izgraditi u dvorištu svoje kuće u Kočerinu kraj Širokog Brijega.

Hrvatski

U proizvodnom poduzeću otvoreno deset radnih mjesta

TT KABELI d.o.o. Široki Brijeg raspisuje natječaj za sljedeće radno mjesto:

RADNIK NA STROJU U PROIZVODNOM POGONU

Broj izvršitelja: 10

Uvjeti za obavljanje radnog mjesta:

– IV. stupanj stručne spreme (SSS) tehničkog smjera

– radno iskustvo najmanje šest mjeseci na istim ili sličnim poslovima

– poznavanje rada na računalu

– timski rad

– produktivnost

– motiviranost za rad i fleksibilnost

Hrvatski

Razgovori o energetskoj učinkovitosti privukli brojne građane Širokog Brijega

GED projekt organizirao edukativni događaj, s ciljem promocije i podizanja javne svijesti o značaju energetske učinkovitosti i zaštite okoliša.

U posljednje vrijeme često čitate članke o klimatskim promjenama i negativnom utjecaju na okoliš, ekonomiju i pri tome se osjećate bespomoćno?

Iako ne možemo utjecati na katastrofe koje su se već dogodile, svako od nas može još danas učiniti nešto, kako bismo zaštitili okoliš i štetu sveli na minimum.

Hrvatski

FEAL: Bez ulaganja u ljude, nove proizvode i tehnologiju nema uspjeha na globalnom tržištu

Prvu polovicu ove godine tvrtku FEAL su obilježile velike investicije i promjena poslovnog koncepta u proizvodnji. Nabavka nove preše snage 25 MN vinula je tvrtku još više među svjetske igrače. U pogon je puštena nova preša što je osiguralo veći broj radnih mjesta te trend pozitivnog poslovanja. Samo u ovoj godini je uloženo više od 14 000 000 KM u proizvodni pogon. 

Hrvatski

Za brzu cestu Mostar - Široki Brijeg - granica RH 18 milijuna KM

Brza cesta Mostar - Široki Brijeg - granica s Republikom Hrvatskom trebala bi se početi graditi u ovoj godini, piše Večernji list BiH. Kako se navodi u programu rada JP Autoceste Federacije BiH, za dokumentaciju i početak gradnje ove ceste planirano je izdvajanje 100,000.000 KM iz akumulirane dobiti BH Telecoma, 5,000.000 KM iz klirinškog duga Ruske Federacije i 3,000.000 KM iz akumulirane dobiti JP Elektroprivreda HZ HB.

Hrvatski

FEAL otvara 70 novih radnih mjesta

FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega jedna je od najvećih firmi za preradu aluminija u BiH, ali i u regiji.

Danas se bave preradom 23 tisuće tona profila raznih vrsta i izvoze razne elemente, a 85 posto ukupne realizacije ide u izvoz.

Izvoz se vrši u sve zapadnoeuropske zemlje, a njihovi proizvodi se mogu naći u čitavom svijetu od Kazahstana do Sjedinjenih Američkih Država.

FEAL kao grupa trenutno zapošljava 620 ljudi, konkretno u Hercegovini njih oko 500. Pored BiH, poduzeća se nalaze u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gornji, Njemačkoj i Austriji.

Hrvatski