Široki Brijeg

Global Soft organizirao besplatne radionice za web developere i programere

Da bi zajednica imala korist od sve veće potrebe na tržištu za web developerima i programerima, prije godinu dana su počeli razmišljati kako organizirati radionice za one koji žele zaroniti u svijet web programiranja.  

Hrvatski

Široki Brijeg planira izgradnju reciklažnog centra

 

Projekt izgradnje reciklažnog centra i pretovarne stanice u Širokom Brijegu krenut će uskoro u svoju drugu fazu, a krajnji cilj je smanjiti količinu otpada koji se deponira na odlagališta, odnosno reciklirati što više komunalnog otpada i tako stvoriti novu vrijednost.  

Ovaj centar gradi se na lokalitetu industrijske zone Trn na parceli od otprilike 5.000 metara četvornih, a ukupna vrijednost projekta je 1.166.313 maraka, kazao je u razgovoru za Fenu direktor Javnog komunalnog poduzeća (JKP) "Čistoća" Zoran Slišković.

Hrvatski

Utemeljuje se Udruga poslodavaca Širokog Brijega

Sastanak povodom osnivanja Udruge poslodavaca Grada Širokog Brijega održan je u petak u prostorijama društva MCI. Inicijativu su podržali prestavnici Udruge poslodavaca FBiH i Udruge poslodavaca Posušja. 

 

Sastanku su uz lokalne gospodarstvenike nazočili predstavnici Udruge poslodavaca FBiH, predsjednik Adnan Smailbegović i direktor Mario Nenadić.

Hrvatski

Nasljednici Mepasa uspješno preokrenuli poslovanje u hrvatskim tvrtkama

Nasljednici pokojnog vlasnika širokobriješkog Mepasa Mirka Grbešića žestoko su prionuli na podizanje profitabilnosti u kompanijama u vlasništvu Mepasa u Hrvatskoj.

 

Devetomjesečni izvještaji o poslovanju Saponije, Brodomerkura i Koestlina ukazuju da se u tim tvrtkama u zadnjih godinu dana događaju brojne promjene koje su već rezultirale uspješnijim poslovanjem od onoga u prethodnim godinama.

Hrvatski

Širokobriješki Emerus otvara 60 novih radnih mjesta

 

Širenjem proizvodnih kapaciteta i povećanjem obima posla, otvaraju se nova radna mjesta u odjelu proizvodnje, pa je natječaj za radnike otvoren.


Veliki domaći proizvođač proizvoda od aluminija, kompanija Emerus sa sjedištem u Širokom Brijegu, objavio je da će ove godine zaposliti 60 novih radnika.
Emerus je moderna proizvodna firma koja čak 80 posto svojih proizvoda izvozi u zapadnoeuropske zemlje.

Hrvatski

Namex ponovno otvorio preuređeni prodajni centar na Trnu

Lanac supermarketa Namex otvorio je u subotu preuređeni prodajni centar na Trnu kraj Širokog Brijega.

 

Nakon što je od sredine siječnja bio zatvoren zbog obnove, prodajni centar otvoren je u novom modernom i proširenom izdanju.

- Današnjim reotvaranjem odlučili smo zahvaliti svim našim kupcima na godinama lojalnosti. Želimo pratiti trendove i potrebe naših kupaca i tako još jednom opravdati naziv vodećeg hercegovačkog maloprodajnog lanca, kazali su ovim povodom iz Namexa.

Hrvatski

Feal proširuje proizvodnju - novi pogoni u Karlovcu, Širokom Brijegu i Ljubuškom 

U tijeku su radovi, a bit će okončani ove godine, na otvaranju dviju novih preša u Širokom Brijegu i Karlovcu, kao i otvaranju novog proizvodnog pogona u Ljubuškom

 

Feal iz Širokog Brijega prvi je i najveći proizvođač aluminijskih profila na bh. tržištu.

Hrvatski