vođenje

Znaci upozorenja koji ukazuju kako narušavate svoje vođenje

Neučinkoviti lideri imaju štetan utjecaj na poslovanje. Oni šire negativnost, ne uspijevaju uspostaviti stratešku mapu puta, narušavaju povjerenje u odnosima, guše efikasnu komunikaciju, otežavaju suradnju i ometaju angažman zaposlenih. Nijedan lider namjerno ne teži neučinkovitosti, ali mnogi to na kraju i čine.

 

Zašto?

Hrvatski

Postoji više načina biti loš šef

Postoji puno razloga zašto je Hollywood producirao film Užasni šefovi, kao i njegov nastavak. Djelatnici na neformalnim sastancima uz piće često komentiraju osobine koje ima loš šef. Nažalost, loši šefovi se nalaze na svim razinama upravljanja, a često pokazuju iste karakteristike. 

 

U gotovo svakoj instituciji postoje i pozitivni primjeri. Srest ćemo zaposlenike koji bez susprezanja kažu, imam najboljeg šefa na svijetu. Kao što znamo što znači biti najbolji šef na svijetu, znamo i što su odlike onih suprotnih.

Hrvatski

Umjetnost delegiranja 

 

Delegiranje je ključno za povećanje produktivnosti i očuvanje mentalnog zdravlja kad su rokovi kratki, a količina posla velika 

 

Poduzetnici, menadžeri, vođe timova, svi su u sličnoj poziciji – ako se ne nauče delegirati, zadavati odgovornosti podređenima, propast će.

Undefined

Uspješno vođenje tima: Inspiracija, motivacija i magija

 

Vođenje timova zahtijeva mnogo više od samo delegiranja zadataka i nadziranja rada. Ono zahtijeva umijeće inspiracije, motivacije i stvaranja atmosfere u kojoj timovi mogu ostvariti svoj puni potencijal

 

U svijetu poslovnog vođenja, upravljanje timovima predstavlja ključni faktor za postizanje izvanrednih rezultata. Vođenje timova zahtijeva mnogo više od samo delegiranja zadataka i nadziranja rada. Ono zahtijeva umijeće inspiracije, motivacije i stvaranja magične atmosfere u kojoj timovi mogu ostvariti svoj puni potencijal.

Hrvatski

Kako poboljšati slabu komunikaciju na poslu

Kompleksnost je sinonim za današnje brzo poslovno okruženje. Liderima je danas, izazovnije nego ikada, imati smislenu dvosmjernu komunikaciju s uposlenicima.

 

Kada pokušavate poboljšati situacije pogoršane nedostatkom komunikacije, korisno je precizno identificirati problem ili barijeru, odvojiti vrijeme kako bi shvatili korijen uzroka, a zatim razmislili koja rješenja se najbolje mogu primijeniti za poboljšanje loših komunikacijskih vještina i postizanje željenih rezultata.

Undefined