rad od kuće

Ovo će biti najvažnija vještina u 2021. godini

Ako ste dosad navikli da radite tako da potapšate po ramenu kolege svaki put kad imate pitanje ili ste sve sastanke odrađivali licem u lice, iduća godina bi mogla biti izazovna za vas. Nova vještina, koju će svi morati da savladaju, jeste rad na daljinu ili popularno zvan “remote” rad.

 

Razvijate li softver, velika je vjerojatnost da ste se s remote radom susreli i ranije, jer vam je za obavljanje posla potreban samo računar i pristup internetu. Zbog toga se IT najbrže prilagodio kada su mnogi bili prisiljeni da po prvi put rade od kuće.

Undefined

Kako da unaprijedite karijeru ako radite od kuće

Ovih dana može biti teško doći do motivacije, pogotovo ako radite od kuće. Ako se osjećate kao da je vaša karijera ove godine stagnirala zbog općih okolnosti, još nije kasno za početak, za zaokret kojim ćete udahnuti svježinu u vaš radni angažman.

 

“Mnogi ljudi su zabrinuti jer su van kancelarija i nemaju fiziku interakciju s kolegama i klijentima, kao što je to bio slučaj ranije”, ocijenila je Dori Klark, američka spisateljica i autorica knjige “Poduzetnički vi”.

Undefined

Pripremite se za najveću promjenu na tržištu rada u posljednja dva-tri desetljeća!

“Da ste mi prije tri mjeseca rekli da nam 90 posto zaposlenika može raditi izvan ureda i da to u volumenima koje mi imamo, ja bih vam rekao da je vjerojatnost da se to može izvesti skoro pa nula, ali dogodilo se”, priznaje šef Morgan Stanleyja.

 

Razlog zašto se dio radnika nikad više neće vratiti u svoje uredske prostorije nije samo manji zdravstveni rizik, kao niti promjena u mindsetu menadžera, već i – ušteda.

Uredi i uredsko poslovanje nisu nimalo jeftini.

Undefined

VIDEO: Posao od kuće - 20 opcija za digitalne nomade

Digitalno doba u potpunosti je promijenilo način na koji poslovni svijet funkcionira. Informacija je postala glavna valuta u poslovnom svijetu, a internet je prerastao u glavni preduvjet uspješnog poslovanja. Jednostavno, danas je nemoguće imati kvalitetan i uspješan biznis, a bez da se u cijelu priču ne upletu računala i internet.

Razvoj digitalnih kanala u posljednjih je 20 godina stvorio mnoštvo novih zanimanja koja prije nisu postojala.

Undefined

Evo zašto je rad od kuće najbolja odluka vašeg menadžmenta

Što je to dobra upravljačka strategija? Najbolja definicija tog pojma jest u kontekstu „jednostavno implementirane strategije koja povećava prihode, a smanjuje troškove.“ Drugim riječima, to je brzo, ali trajno poboljšanje produktivnosti.

Strategija koja se jednostavno implementira i pri tom povećava produktivnost, a smanjuje troškove  je strategija u kojoj zaposlenicima omogućujemo rad od kuće ili na daljinu, umjesto da ih prisiljavamo na dolazak u ured svaki dan.

Također  time se osiguravaju ogromne financijske koristi.

Undefined

Radite li od kuće? Ovih sedam stvari morate znati

Ne morate se brinuti oko gužve u prometu, biranja odjevne kombinacije iz dana u dan te brzinskog šminkanja na parkingu. Ipak, sva udobnost koju vam pruža rad od kuće može negativno utjecati na vašu produktivnost i umanjiti vam mogućnost za napredak.

Kako se to ne bi dogodilo, predlažemo vam da slijedite ove savjete koji će rad od kuće približiti onom u uredu, ali bez pojačanog stresa.

 

Nemojte raditi u krevetu

 

Undefined