investicije

Goldman Sachs: Kako najpametnije investirati u 2022. godini

Najveća investicijska banka Goldman Sachs objavila je svoj godišnji izvještaj prijedloga investicija za 2022. godinu.

 

Kroz povijest, kako prenosi “Buka”, dionice su se pokazale kao najefikasnije sredstvo u nadilaženju troškova inflacije. Međutim, neophodno je primijeniti posebne strategije za investiranje u inflatornim uvjetima.

Undefined

Ako želite ulagati novac u neki biznis, činite to pametno

Ako želi biti slobodna, neovisna o bilo kome, svaka odrasla osoba treba imati svoj novac, svoja primanja, plaću kojom će raspolagati na način na koji sama to želi.

 

Plaća je danas, većini ljudi, nešto što svakog mjeseca dolazi i što služi za hranu, režije, odjeću, obuću i druge osnovne stvari neophodne za život. Međutim, pojedini dio svojih mjesečnih primanja koriste i za putovanje o kojem odavno maštaju, za kupovinu odjeće ili obuće koji su malo skuplji, a ima i onih koji svoj novac ulažu u nešto dugoročnije.

Undefined

"PROROK OD OMAHE": 10 najboljih savjeta Warrena Buffeta za uspješno investiranje

Warren Buffett, ponajbolji investitor svih vremena, predsjednik i glavni izvršni direktor multinacionalnog konglomerata Berkshire Hathaway, te treći najbogatiji čovjek u svijetu prema časopisu Forbes poznat je po citatima o umijeću investiranja.

Kada želite doći do vrha, mudro je primijeniti savjete onih koji su na vrh stigli prije vas, stoga vam prenosimo deset zimzelenih promišljanja o investiranju ‘proroka od Omahe’, kako ga neki nazivaju.

Nikada ne gubite novac

Undefined