inspiracija

KAKO SE MOTIVIRATI: 5 tajnih metoda koje uvijek pale

Što radite kad se osjećate “ne baš” i ne možete se riješiti tog osjećaja?

Imate li metode pomoću kojih se možete trgnuti iz tog raspoloženja i stvoriti osjećaj motiviranosti?

Ako je odgovor na ovo pitanje da, samo nastavite, ovaj tekst na temu kako se motivirati nije za vas.

Ako ste poput većine nas ostalih, možda vam treba malo više pomoći kako biste se opet pokrenuli.

Evo pet metoda kojima se možete motivirati:

 

1. Koncentrirajte se ne budućnost

 

Hrvatski

5 knjiga koje Bill Gates preporučuje da pročitate

Bill svake godine pravi popis najboljih knjiga koje su pozitivno uticale na njegov život, rad i samu motivaciju. Predstavljamo vam pet knjiga koje bi prema njegovom mišljenju trebalo da pročitate...

Uspješan biznismen, koji se smatra jednim od najuticajnijih i najbogatijih ljudi na svijetu, svoje velike poslovne uspjehe djelom pripisuje velikom broju knjiga koje je čitao tokom cijelog svog života.

Naravno, svake godine njegova kućna biblioteka postaje bogatija za veliki broj knjiga koje Bill pročita tokom cijele godine.

Hrvatski

Kako Musk i Zuckerberg motiviraju svoje zaposlene

Iako su kompanije poput Facebooka i Tesla Motorsa nastale na osnovu ideja za genijalne proizvode, menadžeri tih kompanija za svoje rezultate mogu da zahvale inspiraciji svojih zaposlenih.

Kako bi godinama ostao na vrhu, menadžment tih kompanija mora podsticati kulturu učenja u svojoj kompaniji. Ovo je pet načina.

1. Stvorite kulturu postavljanja pitanja 

Hrvatski

Kako Vam stikeri mogu pomoći na poslu?

 

Jeste li ikada koristili stikere koje ste lijepili na zid kako biste sebe motivisali da učite tokom školovanja? Ako jeste, onda znate koliko je to zapravo motivirajuće. Možda Vam to sada zvuči „out there“, ali su tehnike vizuelizacije uvijek in.

Ako želite ostvariti određenu promjenu kako kod sebe tako i kolega na poslu, onda je lijepljenje slika, poruka i sličnih stvari na oglasnoj ploči pravi potez.

Hrvatski

5 inspirativnih i edukativnih TED govora koji će poboljšati vašu radnu rutinu

TED je destinacija na koju redovito svratimo po dozu inspiracije. 

TED je platforma na kojoj svakodnevno pronalazimo komentare, savjete i preporuke iskusnih stručnjaka iz raznih polja o životu, prehrani, samopouzdanju i tehnologiji. Ideje, savjeti i inspiracija koja potiče iz njihovih govora razlog su zašto često na putu ka ostvarenju ciljeva svratimo upravo na službeni TED kanal. U godini iza nas, par govora ostavilo je veliki utisak na brojne slušatelje. Ovo su neki od njih. 

Hrvatski