Elon Musk

Milijarder otkrio koji je glavni izvor problema u kompanijama

Elon Musk je godinama unazad imao mnogo toga da podijeli sa poduzetnicima i provodio je dosta vremena „razmišljajući izvan okvira“. Ali komentar koji je dao prije nekoliko godina u pismu zaposlenima možda bi trebalo da razmotri još jedan biznis lider u svijetu potpuno poremećenom pandemijom koronavirusa.

 

Undefined

MAJKA MILIJARDERA: Kako odgojiti uspješnu djecu!

Maye Musk je postala samohrana majka troje djece kada je imala 31 godinu. Živjeli su u Južnoafričkoj Republici a ona je vodila mali posao u vezi s ishranom, odnosno nutricionizmom.

 

Njen najstariji sin je Elon Musk, koji je danas jedan od najbogatijih i najuspješnijih ljudi na svijetu. Musk je osnivač kompanije za električne automobile Tesla, svemirske kompanije SpaceX itd.

Undefined

Koliko traje noć u priči o uspjehu preko noći? Musk, Branson, braća Walton, Tim Westergren

Do prije nekih desetak godina, internet je bio poprilično mirno mjesto. Onda se pojavio Facebook i napravio revoluciju u virtualnoj zajednici – i to tek tako, preko noći. A prije nego što su SpaceX i Tesla postale vodeće kompanije na polju zračnog i cestovnog prometa, ime Elona Maska bilo je poznato uglavnom ljudima iz iste branše.

Undefined

10 citata Elona Muska koji nas inspiriraju: o karijerama, jednostavnosti i putu u svemir

Elon Musk je vjerojatno najzanimljiviji poduzetnik današnjice. Jedan od osnivača PayPala svoje je zarađene milijarde uložio u Teslu, kompaniju koja proizvodi najbolji električni automobil koji trenutno postoji te u SpaceX, tvrtku za svemirski prijevoz, koja je na rubu toga da uspije sletjeti s raketom upotrijebljenom za lansiranje tereta u orbitu.

Undefined

Trojica milijardera morali su se riješiti tri loše navike, prije nego su postali uspješni

Trojici milijardera, osnivaču Microsofta Billu Gatesu, vlasniku Tesle i SpaceX-a Elonu Musku, te investitoru i vlasniku NBA kluba Dallas Mavericks Marku Cubanu, osim milijardi na računu zajedničko je i da su godinama muku mučili s lošim navikama koje su ih kočile na putu do uspjeha, piše CNBC.

Undefined

5 navika Elona Muska kojima zahvaljuje svoju produktivnost

Elon Musk, CEO Tesle i SpaceX-a, te direktor SolarCity-ja vrlo produktivno provodi svoje vrijeme uz pomoć ovih 5 navika.

  1. Majstor email-a – oslanja se na one oblike komunikacije koji ne zahtijevaju trenutne odgovore, poput emaila ili poruka. Izbjegavanje telefonskih poziva, kada god je to moguće, omogućuje mu da prati svoj raspored. „Jako sam dobar s email-ovima.”, našalio se Musk te izjavio kako je to njegova glavna kompetencija.

 

Undefined

Kako Musk i Zuckerberg motiviraju svoje zaposlene

Iako su kompanije poput Facebooka i Tesla Motorsa nastale na osnovu ideja za genijalne proizvode, menadžeri tih kompanija za svoje rezultate mogu da zahvale inspiraciji svojih zaposlenih.

Kako bi godinama ostao na vrhu, menadžment tih kompanija mora podsticati kulturu učenja u svojoj kompaniji. Ovo je pet načina.

1. Stvorite kulturu postavljanja pitanja 

Hrvatski