LIFESTYLE
Virtualno prošećite nekim od najljepših svjetskih nacionalnih parkova
Manager.ba/Journal.hr Lifestyle 29 ožujka, 2020
Izvor fotografije:
pixabay.com

S obzirom na vrijeme u kojem živimo, primorani smo biti kod kuće jer je to najbolja stvar koju trenutno možemo učiniti za sebe, svoje bližnje i cijeli svijet.

Svi jedva čekamo da se situacija vrati u normalu i da ponovno možemo šetati, putovati, istraživati svijet i da nam se samo nebo granica.

No, sve dok to vrijeme ne dođe, na sreću postoji mnogo toga što možemo raditi kod kuće.

I dok će šetnja nacionalnim parkovima ipak još neko vrijeme morati pričekati, zašto ne biste njima prošetali – virtualno?

 

VIRTUALNA TURA PO NACIONALNIM PARKOVIMA

Naime, Google Arts & Culture je u suradnji s američkim nacionalnim parkovima osmislio odlične virtualne ture po nekim od najpoznatijih i najljepših tamošnjih parkova koje možete obići iz svog dnevnog boravka, sa samo nekoliko klikova mišem.

 

Kenai Fjords

 

U nacionalnom parku Kenai Fjords na Aljasci možete istražiti ledenjake, fjordove i divljinu.

Popnite se na ledenu stijenu ili kajakom plovite kroz glečere. Interaktivni alati omogućuju slušanje ledenjaka pod vodom i gledanje kako klimatske promjene utječu na otapanje tih ledenjaka.

Dok ga ne posjetite uživo, virtualno istražite Hawaii Volcanoes na Havajima, nacionalni park s dva najaktivnija vulkana na svijetu, Kilauea i Manua Loa.

Virtualno prošećite i istražite cijevi lave, posjetite oceanske vulkanske litice, letite iznad aktivnih vuklana i promatrajte erupciju iz 1959. godine.

 

Carlsbad Caverns

 

Još jedan nacionalni park koji možete virtualno istražiti je Carlsbad Caverns u Novom Meksiku.

Ispod površine pustinje Chihuahuan postoji pravi svijet čuda, odnosno više od 100 špilja različitih veličina koje možete istražiti putem ove virtualne ture.

Prošećite špiljama i divite se nevjerojatnim kamenim formacijama. Možete čak i letjeti s tisućama šišmiša, a kroz super simulaciju iskusiti kako izgleda život jednog šišmiša.

Nacionalno park Bryce Canyon u saveznoj državi Utah dom je prepoznatljivim nepravilnim stijenama, a ova virtualna tura postavlja vas usred tih geoloških čuda.

Ovo je također jedno od najmračnijih mjesta u Sjevernoj Americi, pa možete uživati u promatranju noćnog neba prepunog zvijezda.

Bryce Canyon je jedan od najljepših parkova u Utah i svakako je mjesto koje se isplati posjetiti u stvarnosti.

 

Bryce Canyon

 

Posljednji nacionalni park koji možete razgledati na ovaj način je Dry Tortugas na Floridi.

Ova otočka oaza jedan je od najzapadnijih nacionalnih parkova na svijetu, a do njega možete doći jedino brodom ili hidroavionom.

Zato iskoristite priliku i razgledajte ga iz udobnosti svoh doma. Dry Tortugas se nalazi 70 milja zapadno od Key Westa, a sastoji se od sedam malih otoka.

No, nemojte da vas veličina zavara jer ovdje ima svega, uključujući treći najveći koraljni greben na svijetu i tvrđavu Fort Jefferson.

 

Dry Tortugas

 

U istraživanje nacionalnih parkova možete krenuti ovdje.

O Autoru
Manager.ba/Journal.hr