ARHITEKTURA I DIZAJN
Udobna i romantična prizemna kuća (DETALJAN PLAN)
manager.ba/kucastil.rs Lifestyle 29 studenog, 2021
Izvor fotografije:
kucastil.rs

Predstavljamo detaljan plan velike, udobne prizemne kuća s duplom garažom koja će zadovoljiti ukuse svih koji vole nestandardna rješenja. Kuća je dizajnirana za obitelj od četiri do šest članova i jedna on njenih najvećih prednosti je noćna zona s četiri spavaće sobe.
 

Glavnu karakteristiku kuće predstavlja jasna podjela između dnevne i noćne zone, kao i interesantan raspored prostorija. Srce doma čini prostrana i osunčana trpezarija koja ima izlaz na terasu. Povezana je s dnevnom sobom i kuhinjom u dnevnu zonu otvorenog tipa.

 

Kuhinja je dizajnirana tako da može da primi praktično kuhinjski otok, a dodatnu pogodnost pruža mala ostava. U udobnoj dnevnoj sobi dominira interesantan dvostrani kamin, koji istovremeno pruža toplinu i romantičnu atmosferu i vanjskoj dnevnoj sobi.

U privatnom dijelu kuće nalaze se četiri spavaće sobe, od kojih dvije imaju izlaz na terasu. Ovaj deo kuće povezan je s dvorištem i preko manje prostorije koja služi i kao vešernica.

Kotlarnica ili ostava je praktična pomoćna prostorija koja povezuje garažu i unutrašnjost doma.

 

 

Pored kamina toplini kuće doprinosi uređenje enterijera namještajem od drveta, komodama i klub stolovima u dnevnom boravku. Drvo je u lijepom kontrastu sa svjetlim bojama tapeciranih garnitura i zidova, koje unose svježinu i osjećaj prostranosti.

 

 

U trpezarijskom dijelu se nastavlja uređenje enterijera u drvetu u svjetlim bojama. Trpezarijski sto u tamnom drvetu potencira kontinuitet s tamnim dimnjakom kamina i sa bijelim plafonskim abažurima i podnim lampama unosi u prostor šarmantan naglasak.

 

 

OSNOVNI PODACI


Korisna površina: 143,3 m²

Visina kuće: 5 m

Zapremina kuće: 528,2 m³

Površina krova 334,2 m²

Kosina krova 25°

Minimalne dimenzije placa: 29 x 25 m

 

 

 

PRIZEMLJE

 

Ulazni hodnik: 5,8 m²

Trpezarija: 20,5 m²

Kuhinja: 12,7 m²

Ostava: 2,6 m²

Dnevna soba: 26,1 m²

Hodnik: 10,3 m²

Spavaća soba: 11,5 m²

Kupatilo: 5,6 m²

Spavaća soba: 10,8 m²

Spavaća soba: 15,6 m²

Spavaća soba: 10,8 m²

Vešernica: 3,4 m²

Toalet: 3,3 m²

Kupatilo: 5,6 m²

 

Ukupna površina bez garaže: 143,3 m²

Pomoćna prostorija: 4,3 m²

Garaža: 32,3 m²

 

 

 

  • Tagovi:

O Autoru
manager.ba/kucastil.rs