Ekologija od ponedjeljka
Staro za novo s popustom: Odlični rezultati ekološko-prodajne akcije ZEOS eco-sistema i Gorenja
manager.ba/zeos eko sistem Ekologija 04 studenog, 2020
Izvor fotografije:
ZEOS Eko sistem

Zaključno s listopadom/oktobrom u akciji „Staro za novo s popustom“ u Bosni i Hercegovini prikupljeno i sigurno zbrinuto 1.751 komad starih velikih kućanskih aparata ukupne mase 85.029 kg.

 

Ekološko-prodajna akcija „Staro za novo s popustom“ koju realizira Gorenje Commerce d.o.o. u suradnji s ovlaštenim operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o. i ove godine daje odlične rezultate. Zaključno s prošlim mjesecom u sklopu ove akcije prikupljeno je i sigurno zbrinuto ukupno 1.751 komad starih velikih kućanskih aparata iz cijele Bosne i Hercegovine ukupne mase 85.029 kg. S ovom količinom smo se približili prošlogodišnjem rezultatu, kada smo za godinu dana trajanja ove akcije prikupili i propisno zbrinuli 1.789 komada starih velikih kućanskih aparata ukupne mase 107.033 kg. 

Ova ekološko-prodajna akcija realizira se u vlastitim maloprodajnim Gorenje STUDIJIMA u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Banja Luci. U sklopu ove akcije, kupcima u Bosni i Hercegovini do 13. travnja/aprila 2021. godine, omogućena je povoljnija kupovina novog Gorenje aparata uz predaju starog kućanskog aparata na sigurno zbrinjavanje prilikom isporuke novog kućanskog aparata. Kupci imaju mogućnost zamjene starog velikog kućanskog aparata s novim Gorenje aparatom uz dodatni popust od 5% i to za kategorije:


•    ugradbenih pećnica, 
•    mašina za pranje suđa, 
•    mašina za pranje veša, 
•    sušilica, 
•    kombiniranih aparata za pranje i sušenje veša, 
•    frižidera, zamrzivača, škrinja, 
•    klima uređaja.

Pored mogućnosti povoljnije kupovine Gorenje velikih kućanskih aparata, kupcima u gradovima u kojima se nalaze poslovnice Gorenje STUDIJA, omogućeno je, u suradnji s ovlaštenim operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o., sigurno i besplatno odlaganje sitne električne i elektronske opreme u namjenski Zeleni namještaj. U ove pristupačne kontejnere moguće je potpuno besplatno odložiti na sigurno zbrinjavanje: baterije, sijalice, mobitele i sitnu električnu i elektronsku opremu. 

Ekološka ideja akcije „Staro za novo s popustom“ pokazuje društvenu odgovornost i brigu za očuvanje okoliša, našim a i budućim generacijama koje dolaze. Kategorije e-otpada koje su na ovaj način preusmjeravaju u reciklažu vrlo često možemo vidjeti nepropisno odložene u prirodi ili rijekama širom Bosne i Hercegovine, stoga je vrlo važno da tu praksu promijenimo i zajedno utičemo na izgradnju ekološke svijesti i navika, koje su temelj za sigurnu i čistu budućnost. Sve o akciji pročitajte ovdje.

O društvu ZEOS eko-sistem d.o.o.

Ovlašteni operater za zbrinjavanje otpadne električne i elektronske opreme za FBiH, ovlašten od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Operater sistema je, ne za profit, pravno lice na koje su uvoznici, distributeri i proizvođači prenijeli obavezu izvještavanja, upravljanja i zbrinjavanja otpadne električne i elektronske opreme. Operater sistema je osnovan kao servis koji stoji na raspolaganju Obveznicima sistema, koristi svoja znanja i resurse da im na najbolji način olakša izvještavanje i omogući ispunjenje zakonskih obaveza. Posljedično, rezultat je uspostavljen i stabilan sistem besplatnog zbrinjavanja električnog i elektronskog za pravna lica i građane, putem kojeg se povećava stopa reciklaže i smanjuje zagađenje ovom vrstom otpada. 

Kontakt podaci: +387 33 628 606,[email protected], internet stranica: www.zeos.ba

Tagovi:
O Autoru
manager.ba/zeos eko sistem