Ekologija od ponedjeljka
Poziv školama za uključenje u projekt Zelena revolucija
manager.ba/zeos eko sistem Ekologija 31 siječnja, 2022
Izvor fotografije:
ZEOS Eko sistem

Obavještavamo osnovne škole FBiH da je trenutno u početnoj fazi projekt pod nazivom „Zelena revolucija“, tijekom kojeg će se vršiti edukacija i usvajanje navika o pravilnom odlaganju, reciklaži i mogućnostima ponovne upotrebe e-otpada, za učenike osnovnih škola širom Federacije Bosne i Hercegovine.

 

U projektu će sudjelovati prvih 100 škola, koje se prijave putem online obrasca na web stranici: www.zeos.ba ili klikom ovdje, najkasnije do 11. veljače/februara 2022. godine.

Osnovni podaci o projektu Zelena revolucija

  • Trajanje: 01.02.2022 – 31.05.2022.
  • Ciljna skupina: učenici i roditelji učenika osnovnih škola
  • Financiranje: ZEOS eko-sistem d.o.o.

 

Škole će besplatno dobiti edukativni materijal i kante za e-otpad, koje ostaju na korištenju školama i nakon projekta, a za tri najbolje rangirane škole u sakupljenoj količini e-otpada, biti će osigurane nagrade u vidu nabavke potrebne IT opreme (pametna tabla, projektor i IT oprema za učionicu informatike). Pored navedenog, u odnosu na sakupljenu količinu e-otpada, svim školama će biti donirane potrebne sadnice za uređenje školskog dvorišta ili opštinskog parka. Kante za e-otpad i njihovo preuzimanje (pražnjenje) će se vršiti u skladu sa potrebnom škole. Sve navedeno je za škole potpuno besplatno i cjelokupan trošak čitavog projekta snosi ZEOS eko-sistem d.o.o.

Projektne aktivnosti će u školama vršiti nastavno osoblje svake pojedinačne škole, a prvi online zajednički sastanak sa koordinatorima je planiran online 16. veljače/februara 2022. godine. Od škola se očekuje angažman za provođenje pripremljenih prezentacija u svim razredima, podjelu dostavljenih letaka i plakata, organizovanje jedne radionice za izradu predmeta od e-otpada na nivou škole, podsticanje učenika na pravilno odlaganje e-otpada u toku trajanja projekta, te objavu fotografija projektnih aktivnosti ili radova djece i teksta na svojim društvenim mrežama, te web stranici.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju putem telefona: +387 33 628 606 ili putem e-maila [email protected].
 

Tagovi:
O Autoru
manager.ba/zeos eko sistem
Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
Savjeti