PUTOVANJA
Otputujte u najljepše selo na svijetu
Manager.ba/fashion.hr Lifestyle 18 studenog, 2019

Jeste li ikada čuli za kulturnu eru 'haltatško doba'? Naziv je dobila po bajkovitom selu Hallstatt koji se krije u Austriji. Do 19. stoljeća, ovom prekrasnom austrijskom selu mogli ste pristupiti jedino brodom ili planinskom stazom. Danas ovo magično mjesto čini popularnu turističku destinaciju koja je postala dijelom UNESCO-ve svjetske kulturne baštine.

Ono što nam prvo pada na pamet kada pomislimo na Hallstatt je vjerojatno impresivno jezero kojim je omeđeno.

Bajkovito selo sa svega 800 stanovnika vjerojatno je najpoznatije po najstarijem rudniku soli koji se onamo krije.

No osim impozantnog povijesnog i kulturnog naslijeđa, Hallstatt uistinu obiluje prirodnim ljepotama koje svatko od nas treba ispitati na licu mjesta.

Iako je više nego lijepo posjetiti svjetske gradske prijestolnice, katkada zaista želimo pobjeći od sablasnog prometa i zagađenog zraka te uživati u nečem mirnom i lowkey.

Svima nam fali malo opuštanja na svježem zraku, a ako uz sve to želite i pogled na predivno jezero te bajkovite zelene brežuljke, Hallstatt je pravo mjesto za vas.

Evo i nekoliko atrakcija koje morate posjetiti jednom kad ste tamo:

@themodernleper

@jakefrad

Muzej Hallstatt

Naučite sve o povijesti Hallstatta upravo u ovom muzeju, počevši od željeznog doba pa sve do danas. Ako želite znati nešto više o prethodno spomenutom rudniku soli, došli ste na pravo mjesto, obzirom da su u ovom muzeju izložena otkrića iz najstarijeg rudnika na svijetu, te ostali impresivni nalazi iz željeznog doba.

Jezero Hallstatt

Ovo jezero koje je uz rudnik zapravo zaštitni znak Hallstatta duboko je preko 100 metara. Posjetitelji danas dolaze s planinskih vrhova kako bi mu se divili, ali i plivali u njegovoj bistroj vodi, te isto tako krenuli na izlet brodom ne bi li što više istražili o ovom predivnom selu.

Skywalk

Popnite se do Skywalka i svjedočite impresivnoj visini od 2, 700 metara. Za vrijeme vedrog dana, pogled odavde vam može dobaciti od Austrije pa sve do Češke. Da bi stvar bila zanimljivija, platforma s koje gledate načinjena je od stakla. Usudite se?

Glavni trg Hallstatta

Prošetajte do pitoresknog glavnog trga i uživajte u dobroj hrani i piću. Ovaj trg krije sve hedonističke užitke, ali i slatke trgovinice gdje možete kupiti neke od najljepših suvenira za svoje najmilije. Također, obiluje i raznim sajmovima u kojima ovdje tako možete uživati tijekom cijele godine.

@olya_sweetart

@nature

Foto: Instagram

Tagovi:
O Autoru
Manager.ba/fashion.hr
Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna