ARHITEKTURA I DIZAJN
Opletti by Rattan Sedia - tamo gdje počinju harmonija i sklad
Manager.ba Lifestyle 15 studenog, 2019

Nova kolekcija namještaja kompanije Rattan Sedia pod okriljem brenda Opletti donosi mnoštvo noviteta za moderno uređenje doma.

 

Uz funkcionalan i privlačan dizajn, posebna pažnja se posvećuje odabiru najkvalitetnijih materijala i završnoj obradi proizvoda.

Vještim kombiniranjem visokokvalitetnog aluminija, tehno rattana i umjetnih vlakana kreirane su ekskluzivne kolekcije čistih i skladnih linija, koje unose posebnost u svaki ambijent.

 

 

 

Primarni novitet u odnosu na prošlu kolekciju je modularni tip namještaja, koji daje mogućnost dizajniranja po vlastitom izboru i ukusu.

Sastoji se od ugaonog segmenta, segmenta s naslonjačem i segmenta bez naslonjača, koji se mogu slagati prema vlastitoj preferenciji, čineći skladnu i praktičnu liniju za svaki dom.

Ovi segmenti dolaze u tri različita dizajna, dvije vrste pleta i dvije dimenzije, omogućavajući uklapanje u svaki enterijer uz maksimalnu iskoristivost prostora.

 

 

 

Dio kolekcije su i ekskluzivni modeli unikatnog dizajna koji su rađeni po novom principu rasklapanja.

Riječ je o kombinaciji jednostavnog i unikatnog, futurističkog i tradicionalnog, s funkcionalnom primjenom kako u privatnim domovima, tako i u ugostiteljskim objektima.

Praktičnost i sklad ovih kolekcija doseže vrhunac zbog činjenice da ih čine barska stolica, stolica, polufotelja i fotelja, što omogućava upotrebu u različitim prostorima i za razne svrhe.

 

 

 

Novu kolekciju upotpunjuju dizajnirani modeli kojima je godinama unazad Rattan Sedia izgradila prepoznatljiv imidž na tržištu, a kroz novu kolekciju im dala novu formu i izgled, uz već uobičajenu eleganciju i udobnost.

Na ovaj način su se dizajnirane garniture uklopile u kontekst nove kolekcije namještaja, potvrđujući svoj bezvremenski izgled i strukturu.

 

 

 

Nova kolekcija je kreirana za 2020. godinu, te će se uskoro naći u svim Rattan Sedia salonima – u Bosni i Hercegovini (Brčko i Mostar), Hrvatskoj (Zagreb), Srbiji (Beograd) i Crnoj Gori (Kotor). 

Tagovi:
O Autoru
Manager.ba