MIRISNI SAVEZNICI USPJEHA
Koje eterično ulje odgovara vašoj osobnosti?
Manager Lifestyle 02 lipnja, 2020
Izvor fotografije:
Andrea Prusina Kovač - privatna zbirka

Tajna se krije u tome što miris ima uvjerljiviju moć od riječi, nastupa, emocija i volje.

 

PROČITAJTE VIŠE: Emocije i eterična ulja

 

Nerijetko svjedočimo da odabirom parfema, osobe u našoj blizini, a i mi sami, šaljemo poruku kako nas upravo taj mirisni potpis predstavlja i odražava naše raspoloženje.

U prethodnoj kolumni spominjala sam kako sve više istraživanja daje poticaj teoriji o svijetloj budućnosti prirodnih parfema i mirisima prirode.

Zato je odlično rješenje i prvi korak samostalna izrada parfema s eteričnim uljima kao vlastitog potpisa na našu osobnost.

Tajna se krije u tome što miris ima uvjerljiviju moć od riječi, nastupa, emocija i volje.

Kako izraditi prirodni parfem s eteričnim uljima? Za početak odaberite eterično ulje koje vas najbolje opisuje.

https://www.instagram.com/p/B9_ZAHCD5FV/ 

 

Okruženi smo prirodnim mirisima, te svatko od nas može pronaći svoj omiljeni jer htjeli ili ne, podsvjesno nas jedna mirisna nota privlači više od drugih.

Kombiniranje te iste note s drugim notama s kojima je u najboljoj sinergiji, dolazimo do receptura koje će nas najbolje predstaviti i u kojima ćemo najviše uživati.

Zapamtite da se mirisima mogu pridavati različita značenja, te da se brojna istraživanja sve više temelje na prepoznavanju i shvaćanju povezanosti mirisnih nota i osobnosti ljudi koji ih preferiraju. 


https://www.instagram.com/p/B_zdukFDEwf/ 

 

Imate li jednu omiljenu mirisnu notu, tada se vaš izbor te iste note može vezati na specifične karakteristike vaše osobnosti.

Ako ste se ikad pitali što vaša omiljena mirisna nota govori o vašoj osobnosti, slijedi par smjernica na koje je bitno obratiti pažnju pri kombiniranju eteričnih ulja kojim ćete doći do recepture za jednostavan prirodni parfem koji odgovara baš vama.

Otvoreni ste, komunikativni i direktni, najbolje se snalazite u ulozi vođe i začetnika.

Aktivnost i akcija, uvijek nove ideje i projekti pokretači su za tip osobnosti kojoj najviše odgovara eterično ulje tamjana koje daje prijeko potreban dašak mira.

Tamjan je jedan od najstarijih mirisa, „ulje svih ulja“, s najduljom poviješću, najviše priča i nosi najveću duhovnost od svih prirodnih mirisnih nota. 

 

https://www.instagram.com/p/B7iMR08D641/ 

 

Ukoliko ste čvrsta osoba koja zna što želi, skloni ste uložiti svu svoju energiju kako bi ostvarili postavljene ciljeve, te se uz to odlikujete i tvrdoglavošću, eterično ulje naranče kao podsjetnik na svu ljepotu življenja je pravi odabir za vas.

Smatra se da je domovina naranče Kina, te je ona kineski tradicionalni simbol za sreću i prosperitet. 

Svestrano eterično ulje lavande odgovara emocionalnim i nježnim osobama jer kao „majka eteričnih ulja“ nosi energiju majčinske brižnosti i nježnosti.

Grci su lavandu smatrali dobrom za širenje umnih sposobnosti, te su se njome mazali po čelu i tjemenu. 

 

 

Za energičnu i vatrenu osobnost tu je prodorna i stimulirajuća nota eteričnog ulja ružmarina.

U staroj Engleskoj ružmarin je predstavljao vjernost, od čega i potječe običaj da se na svadbi odjeća kiti ružmarinom, što je u naših krajevima još uvijek dobrano zastupljeno.

Također se, vjerovali ili ne, za muškarce koji odolijevaju mirisu ružmarina u nekim kulturama smatra da nisu skloni pronaći pravu ljubav.

Mirna, smirena, pouzdana i lojalna osoba koja zrači sigurnošću uvijek će prvo posegnuti za mirisnim notama eteričnog ulja cedra.

Kratko: ono što simbolizira lav u carstvu životinja, to simbolizira cedar u svijetu drveća. 

Ukoliko ste odvažni, pustolovni, aktivni i želite ostaviti dobar dojam, eterično ulje vetivera dati će osjećaj prijeko potrebnog mir da budete zadovoljni u sadašnjem trenutku.

Ovo ulje se zbog svojeg umirujućeg djelovanja naziva i „uljem mira“. 

Emotivni ste i suosjećajni, pomalo sanjari, onda je tu za vas pikantna i stimulativna priroda eteričnog ulja peperminta koje će vas probudit iz sanjarenja, te vas vratiti u stvarni svijet.

Stari Rimljani i Grci koristili su ovu biljku svakodnevno i čak tvrdili kako „i sam miris oporavlja i osvježava duh“. 

Hrabri ste i odvažni, ne bojite se izreći svoje mišljenje. Inteligentni ste i svestrani, vizionari čije su ideje izvan vremena – eterično ulje sandala je ono ulje koje će se nedvojbeno najbolje slagati s vašom osobnošću.

Sandal je jedno od najdragocjenijih stabala na svijetu. Eterično ulje se dobiva iz trupa i korijenja ovog stabla starog od 60-80 godina. 

Vedri ste, dobronamjerni i pristupačni, volite nova iskustva i uvijek tražite nova uzbuđenja.

Umirujuće eterično ulje mažurana vam u tom slučaju uvijek treba biti na dohvat ruke.

U nekim kulturama mažuran se smatra simbolom uspješnog početka zajedničkog života, pa su se njime kitili mladenci. 

Pomno odabran recept za prirodni parfem s eteričnim uljima dovodi do stvaranja osobnog parfema ovisno o raznim potrebama tijela i uma izraženih našim osobnim sklonostima.

Slaganje i sinergije eteričnih ulja su dosta bitni jer nam upravo oni govore puno o individualnom doživljaju mirisa. 

https://www.instagram.com/p/B_4hznkjSBy/ 

 

 

Na mom Instagram profilu Ve_Ge_Mama pratite na koji način kombinirati note za prirodne parfeme, te s kojim eteričnim uljima se najbolje slaže ulje koje odgovara vašoj osobnosti. 

Kristina Marić

Titula autora: 
dipl. kem. inženjer
Autor opis: 
Po rođenju Hercegovka, žena Bosancu, te majka dvoje Velikogoričke djece. Po zanimanju inženjer kemijske tehnologije, bavim se trenutno razvojem tehnologije i projekata u jednoj velikoj korporaciji. Uz sve to obožavateljica zelene boje.
Slika autora: 
O Autoru
Manager