EKOLOGIJA OD PONEDJELJKA
Gorenje i ZEOS eko-sistem do sada prikupili i sigurno zbrinuli 313 starih velikih kućanskih aparata ukupne mase 18.712 kg!
ZEOS eko-sistem Ekologija 01 travnja, 2019
Izvor fotografije:
ZEOS EKO-SISTEM

Zaključno sa 1. travnjem 2019. godine Gorenje Commerce d.o.o. i ZEOS eko-sistem d.o.o. su u sklopu svoje zajedničke ekološke akcije “Staro za novo s popustom” prikupili i predali na reciklažu i sigurno zbrinjavanje 313 komada velikih kućanskih aparata u ukupnoj masi od 18.712 kg, od čega su 48 kom. bili frižideri za koje je napravljen izvoz iz Bosne i Hercegovine u tvornicu specijaliziranu za recikliranje ovih uređaja u Austriji.

Svrha ove akcije je povećanje stope reciklaže i zamjene starih aparata sa novim energetski efikasnijim Gorenje aparatima uz poseban Eko popust za kupovinu u Gorenje Studijima.

'Sa ovim brojem aparata trenutno smo na 31,3% našeg godišnjeg cilja postavljenog u studenom prošle godine da u Bosni i Hercegovini, u periodu od godinu dana, prikupimo i sigurno zbrinemo 1.000 starih aparata', javljaju iz ZEOS eko-sistema.


Eko zanimljivost iz svijeta za e-otpad:

 

Organizacijsko vijeće Olimpijskih i Paraolimpijskih igara (Tokio 2020) provodi Tokio 2020 Projekt proizvodnje medalja od potrošačke elektronike kao što su korišteni mobiteli.

Kroz ovaj projekt Organizacijsko vijeće Tokio 2020 će proizvesti skoro 5.000 zlatnih, srebrenih i brončanih medalja za Olimpijske i Paraolimpijske igre. 

Podsjećamo, reciklaža električnog i elektronskog otpada zbog njegovih vrijednih i u pojedinim kategorijama opasnih komponenti je naša obaveza, kako bismo spriječili ekološke katastrofe i daljnja zagađenja za generacije koje dolaze.

 

PROJEKT ZEOS EKO-SISTEMA I GORENJA


Gorenje Commerce d.o.o. je u suradnji sa ZEOS eko-sistem d.o.o. u svim svojim Gorenje STUDIJIMA postavilo 7 kom. zelenog namještaja za besplatno i sigurno odlaganje sitne električne i elektronske opreme i starih aparata (e-otpada).

Gorenje Commerce d.o.o. i ZEOS eko-sistem d.o.o. će i u nastavku pod svojim jedinstvenim heštegom #1000recikliranihaparata izvještavati o rezultatima ove zajedničke ekološke akcije.

 

 

Ukoliko želite kupiti novi veliki kućanski aparat i posjedujete stari/pokvaren veliki kućanski aparat, koji želite predali na reciklažu, uz to ostvariti dodatni Eko popust od 3% do 5% posjetite sljedeći link i pogledajte uvjete akcije 1 za 1: http://zeos.ba/actions/249/eko-akcija-staro-za-novo-sa-popustom.

Akcija traje do 27. studenog 2019. godine.

ZEOS eko-sistem d.o.o. je prvi ovlašteni operater sistema za zbrinjavanje električnog i elektronskog otpada, koji prati čitav proces od plasmana na tržište, preko preuzimanja, obrade i u konačnici reciklaže istog.

Svi građani i pravne osobe koja posjeduju određene količine električnog i elektronskog otpada (e-otpad, stari aparati, pokvareni uređaji), na njihovoj stranici www.zeos.ba mogu pronaći više informacija o propisnoj predaji istog, na neko od osiguranih mjesta sakupljanja, a za veće količine osiguran je i transport uz izdavanje potrebne dokumentacije, potrebno je samo popuniti nalog za preuzimanje OVDJE.

O Autoru
ZEOS eko-sistem