ARHITEKTURA I DIZAJN
Što boja ulaznih vrata govori o vašoj ličnosti?
manager.ba/dominfo.ba Lifestyle 19 studenog, 2021
Izvor fotografije:
dominfo.ba

Boja vaših ulaznih vrata može biti trenutni trend, ali može mnogo otkriti o vašoj ličnosti, otkrivaju nova istraživanja.

 

 

Londonska agencija za nekretnine Marsh & Parsons se udružila sa svjetskim institutom za boje Pantone, da bi istražila što izbor boje ulaznih vrata govori o tome kakva ste osoba.

Prema istraživanju, mnogi ljudi preferiraju vanjska vrata u crnoj, bijeloj, sivoj i tamno plavoj boji. Ali što to govori o ličnosti vlasnika? Laurie Pressman, potpredsjednica Pantone instituta, otkriva:

“Crna je elegantna, moćna i prestižna”, kaže ona.

“Bijela je jednostavna, svježa i čista i često je favoriziraju oni koji vole minimalistički izgled. Siva je bezvremenska i klasična, tako da ne riskira izlazak iz mode.

Tamno plava je autoritativna i pouzdana, dok je zelena umirujuća, a crvena je sasvim suprotna. Veća je vjerovatnoća da će prednja vrata u crvenoj boji odabrati  dominantni, dinamični i angažirani pojedinci.

Ljubičasta sugerira na one koji imaju sklonost dramatičnom, žuta je topla i pruža dobrodošlicu, što prenosi osjećaj optimizma i podiže raspoloženje.

Lila je mladenačka i živahna, dok je odabir prirodne boje drveta rustikalan i prijatan.”

 

Značenje boja ulaznih vrata

Crna: elegantna, moćna i prestižna

Bijela: jednostavna, svježa i čista

Siva: bezvremenska i klasična

Tamno plava: autoritativna i pouzdana

Zelena: umirujuća

Crvena: dominantna i dinamična

Ljubičasta: dramatična

Žuta: topla i optimistična

Lila: mladalačka i živahna

Prirodno drvo: rustično i prijatno

“Jasno je da neko tko izabere crna vrata je vjerojatno naklonjen impresivnom prvom utisku koji ukazuje na moć i prestiž. Ali neko tko ofarba svoja ulazna vrata u živopisno ružičastu ili žutu time poručuje da život treba biti zabavan,” rekao je Alec Lile, direktor prodaje kompanije Marsh & Parsons.

O Autoru
manager.ba/dominfo.ba