SABINA MEHMEDINOVIĆ
Počela je praviti igračke za sina s poteškoćama u razvoju, a danas ima svoj biznis
BiH 23 siječnja, 2023
Izvor fotografije:
akta.ba

Sabina je vlasnica CNC Arta u kojem pravi zanimljive igračke. Supruga i majka dva dječaka iz ljubavi prema svojoj djeci počela je praviti igračke.

 

"Hajmo napraviti nešto lijepo bez troška", rečenica je koja još od djetinjstva prati Sabinu Mehmedinović iz Zenice. Tako je uz svog tatu zavoljela, kako kaže, "od ničega napravi nešto". Uvijek je bila kreativna i to joj je pomoglo u poslu kojim se danas bavi.

Naime, Sabina je vlasnica CNC Arta u kojem pravi zanimljive igračke. Supruga i majka dva dječaka iz ljubavi prema svojoj djeci počela je praviti igračke.

"CNC art se rodio iz ljubavi i tada potrebe. Kada smo primijetili da naš stariji sin ima poteškoće u razvoju, pokušali smo da nabavimo najbolje i najkvalitetnije igračke za njega.  No, to nije uvijek bilo cjenovno prihvatljivo", kazala je Sabina za Akta.ba.

Tada je njen muž došao na ideju da nabave prvu CNC mašinu. Uz njegovo znanje, a njenu kreativnost shvatili su da mogu da naprave čuda. Zaista su to brzo i napravili.

"Prvo smo počeli da pravimo igračke za sina. Uz veliku podršku porodice i prijatelja brzo smo otišli korak dalje. Narudžbe su počele stizati", prisjeća se.

"Sve je rizik i avantura, ali ja volim avanture".


Napustila državni posao

Prije dvije godine učinila je nešto što je još uvijek rijetkost u našoj zemlji. Napustila je državnu tvrtku u kojoj je radila. Dopustila je kreativnosti doći u prvi plan. Posvetila se obitelji i njihovom malom biznisu.

Kaže kako odluka nije bila jednostavna i dodaje: "Sve je rizik i avantura, ali ja volim avanture".

Upustivši se u ovu avanturu dobila je vjetar u leđa kojem se nije nadala. Fondacije su počele da naručuju od nje, a i velike tvrtke.

Tako je osim proizvodnje igara i igračaka za djecu, počela praviti i ostale dekoracije za domaćinstva.

"Mi ustvari ispunjavamo sve želje koje su u našoj mogućnosti", naglašava kroz osmijeh.

Dovoljno je da kupac pošalje sliku željenog proizvoda i CNC art će ga napraviti. Osim proizvoda po želji kupca u ponudi su i stalni proizvodi. Najprodavaniji proizvodi su im kućica za lutke, garaže za autiće i kamion polica za autiće.


 

Novi proizvodi uskoro na tržištu

Početak ove godine je iskoristila za smišljanje novih edukativnih materijala. Također, posvetila se i unapređenju postojećih. Uskoro ih planiraju staviti na tržište.

"Želimo da kroz naš rad olakšamo prije svega djeci sa poteškoćama, roditeljima i stručnjacima. Uvijek smo tu za podršku. Osim toga želimo da sva naša djeca uče kroz zabavu i igru. To je najzabavniji vid učenja", poručila je Sabina.

Sabinin rad i trud je prepoznala i podržala Fondacija IMPAKT kroz inkubator poslovnih ideja. Njena ideja, bila je jedna od 10 poslovnih poduhvata, koji su predstavljeni na prošlogodišnjem događaju "Welcome to the Future".

Akta.ba / Manager.ba

Video
ASA BOLNICA
ASA Bolnica Sarajevo, februar 2024
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet