IVAN JEZERAŠKIĆ, MEBIKON
Njemačka disciplina nije mit
BiH 01 rujna, 2023

 

Životni put je Ivana Jezeraškića vodio od rodnoga Viteza, preko Splita, sve do Njemačke, u kojoj se skrasio. Svaki početak zahtijeva puno strpljenja, učenja i rada, pa i njegov. Promijenio je više poslova i prije tri godine se pridružio korporaciji Degen GmbH co. KG kao monter školskih ploča.

 

"Već na početku sam primijetio visoku razinu digitalizacije obrazovanja u Njemačkoj i važnost koju tvrtke pridaju unapređenju korisničkog iskustva i produktivnosti. Počeo sam kao monter, ali sam brzo napredovao i postao voditelj tima. Svjestan da je to i dalje ispod mojih potencijala, istraživao sam tržište i razvio plan za osvajanje jugoistočnog europskog tržišta" kaže Ivan.

Svoju viziju podijelio je s vlasnicima tvrtke i dobio podršku . Vodeći se načelom "misli lokalno, djeluj globalno", odlučuje ideju digitalizacije usmjeriti ka BiH.

"Od montera ploča došao sam do pozicije Account Managera pri sestrinskoj tvrtki Mebikon. Moja zadaća je izvoz proizvoda i pronalaženje partnera i distributera za područje jugoistočne Europe", kaže Jezeraškić.


Njemačka disciplina nije mit


Inovacije u svijetu visoke tehnologije na dnevnoj osnovi prestižu jedna drugu. Kako je raditi u takvom okruženju?

"Izazovno i inspirativno. Taj svijet je poput dinamične igre u kojoj svakodnevno prilagođavate svoj pristup, a razmišljanje dižete na višu razinu kako biste ostali relevantni. Važno je održati se na višoj razini od konkurencije, postavljati sebi više ciljeve i pokazivati kvalitetu i ozbiljnost. U srcu svega je strast prema inovacijama i želja da budemo dio promjene. Kombinacija izazova, prilika i strasti čini rad u ovom okruženju zanimljivim."


Kako je bilo prilagoditi se njemačkoj disciplini? Je li ona stvarna ili je mit koji smo navikli ponavljati?

"Na početku je bilo teško, no mi smo prilagodljivi i znamo se nositi s promjenama, pritiskom i otežanim životnim uvjetima, pod kojima podrazumijevam privikavanje na drugačiji način života, drugi jezik, kulturu, okruženje, posao… No, te se prepreke brzo svladavaju. A njemačka disciplina nije mit i to dokazuju rezultati koje ta država pokazuje na svim poljima."


Inovativan proizvod


ADVANTouch je najprepoznatljiviji brend kompanije za koju radite. Po čemu je poseban?

"Ono što ga čini posebnim jest snažan procesor koji osigurava glatko i brzo iskustvo korisnika. Neprestano radimo na unapređenju performansi i funkcionalnosti kako bismo korisnicima osigurali najbolje moguće iskustvo.

ADVANTouch se ističe i operativnim sustavom Android 11 koji omogućava pristup bogatoj paleti aplikacija. S dodatkom Panzerglass zaštite, osiguravamo siguran rad i trajnost uređaja. Modernog je dizajna, što ga čini atraktivnim za različite okoline i upotrebe. Planiramo ga prevesti na jezike našeg područja (bosanski, hrvatski i srpski) i time omogućiti lokalnim korisnicima da iskoriste sve prednosti ovog uređaja na način koji im je najprirodniji."

 

Širok spektar inovativnih tehnoloških rješenja

 

Koji su to još proizvodi Vaše kompanije koji bi, eventualno, mogli naći svoje mjesto na našem tržištu?

"Zanimljiv proizvod je EQ Lift. Uređaj transformira naš interaktivni display u mobilno rješenje, koje se može lako prenositi i koristiti u različitim prostorijama. Osim mobilnosti, nudi i električno podesivu visinu i nagib ekrana, što korisnicima omogućuje prilagodbu prema vlastitim potrebama. Tu su i konferencijske kamere, zvučnici i mikrofoni koji bi mogli podići kvalitetu i funkcionalnost uređenih prostora kao što su uredi, sale za sastanke i konferencijske dvorane na sasvim novu razinu. Proizvodi omogućavaju bolju komunikaciju, suradnju i prezentacije, čineći radne i poslovne okoline produktivnijima i modernijima."


Koje su oblasti, osim obrazovanja, najpogodnije za njegovu upotrebu?

"Fokus je na poslovnom svijetu, u kojem ADVANTouch može unaprijediti prezentacije, sastanke i timsku suradnju. Uz mogućnost dijeljenja sadržaja i lakše komunikacije, ovi uređaji poboljšavaju produktivnost i kreativnost u poslovnom okruženju. Primjenjivi su u zdravstvu, turizmu, trgovini, proizvodnji, istraživanju i razvoju."


Dijeljenje istih vrijednosti


Što je prevagnulo odabereti baš tvrtku Katarina za zastupnika za našu zemlju i regiju?

"Odluka je donesena nakon pažljive analize. Njihov snažan bonitet i ozbiljnost osiguravaju stabilnost i kontinuitet u distribuciji ADVANTouch proizvoda na tržištu BiH i regije. Impresionirani smo stručnošću i angažiranošću njihovog tima. Njihova sposobnost pružanja vrhunske korisničke podrške, kao i prilagodba naših rješenja specifičnim potrebama tržišta bili su ključni faktori koji su nas uvjerili u njihovu sposobnost  uspješno iznijeti ovu ulogu.

Uvjerili smo se kako dijelimo iste vrijednosti i ciljeve te smo sigurni da će ova suradnja pružiti korisnicima u BiH inovativno i kvalitetno tehnološko iskustvo kroz naše ADVANTouch proizvode."


Poslovne novine / Manager.ba

Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim