poslovni ambijent

4 najbolnije točke poslovnog ambijenta u BiH

Neuralgične točke kad je riječ o lakoći poslovanja u Bosni i Hercegovini prema izvješću Svjetske banke Doing Business godinama su iste - pokretanje biznisa, ishođenje građevinskih dozvola, plaćanje električne energije i plaćanje poreza. 

I najnoviji izvještaj potvrdio je da BiH, usprkos hvalisanju vlasti, bitnije ne popravlja svoj poslovni ambijent.

Hrvatski

Politička nestabilnost u BiH odbija milijarde maraka stranih investicija

Oko 71 posto anketiranih poduzetnika, koji su članovi Vijeća za strane investicije, smatra kako je poslovno okruženje u BiH nepredvidivo, što izaziva negativan učinak za privlačenje stranih investicija, piše Večernji list BiH.

To je rezultat istraživanja koje je Vijeće za strane investicije u BiH iznijelo u svojoj publikaciji pod nazivom “Poslovni barometar u BiH” i koja je nedavno prezentirana svim relevantnim tijelima bh. vlasti.

 

Privlačiti investitore

 

Hrvatski

Poslovni ambijent u BiH najgori u Europi

U Pregledu provedbe ekonomskih reformi navodi se da je poslovni ambijent u BiH najgori u Europi

Bosna i Hercegovina, prema raznim izvještajima, na dnu je ljestvica o čemu god da se radi. Posljednja loša ocjena došla je od Europske komisije koja je ocijenila da je poslovni ambijent u BiH najgori u Evropi. Kažu da je ekonomski rast ispod mogućnosti zemlje, da se ne provode potrebne reforme, raste vanjski dug i da siva ekonomija jača.

Bolji uvjeti u regiji

Hrvatski