muškarci

VIDEO: Poznata svjetska kompanija objavila reklamu koja je naljutila muškarce

Reklama je očekivano izazvala brojne kritike.

Tvrtka Gillette koja se bavi proizvodnjom svih vrsta pomagala za brijanje naljutila je dio muške populacije svojom novom reklamom koja podsjeća na brojne probleme koji se vežu uz muškarce u 21. stoljeću.

Tako se u reklami nalazi kritika seksizma, seksualnog nasilja, vršnjačkog nasilja i pretjeranog maskuliniteta, a krilatica "Najbolje što muškarac može dobiti" pretvorena je u pitanje "Je li ovo najbolje što muškarac može dobiti?".

Hrvatski

Od danas pa do kraja godine žene u Europskoj uniji rade 'besplatno'

Žene diljem Europske unije od subote, 3. studenoga, pa do kraja godine, simbolički rečeno, rade besplatno, usporede li se njihova primanja s primanjima njihovih kolega na istome poslu. 

Današnji dan, nazvan Danom jednakih plaća, trebao bi poslužiti kao podsjetnik na činjenicu da su žene i dalje manje plaćene za isti posao u odnosu na muške kolege.

U Europskoj uniji, prema posljednjih podacima, žene zarađuju u prosjeku 16,2 posto manje nego muškarci.

 

Hrvatski

Stopa nezaposlenosti 18,4 posto

Prema podacima iz Ankete o radnoj snazi u 2018, stopa nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini iznosila je 18,4 posto (17,2 posto za muškarce i 20,3 posto za žene), dok je u istom periodu 2017. godine bila 20,5 posto (18,9 posto za muškarce i 23,1 za žene).

Anketa o radnoj snazi u BiH provedena je (po trinaesti put) polovinom travnja 2018. na uzorku od 10.647 domaćinstava, od čega je u FBiH izabrano 5.969, u Republici Srpskoj 3.613 i u Brčko distriktu BiH 1.065 domaćinstava.

Hrvatski