POTROŠAČKI SAJAM U MOSTARU
Usluge u našim trgovinama najlošije u regiji
Manager.ba/Klix.ba BiH 30 studenog, 2018

Federalno ministarstvo trgovine i Udruga "Futura" organizirali su danas u Mostaru "Potrošački sajam 2018". Između ostalog kazano je kako loša i neljubazna usluga u našim trgovinama nije dobra te da ona loše utječe na niz privrednih segmenata, posebno na razvoj turizma.

Marin Bago iz Udruge "Futura" podsjetio je da je ovo tradicionalna godišnja manifestacija te kako je tema usluga u trgovinama koja je prema mnogim istraživanjima kod nas najlošija u regiji. 

"Imamo problem da poslodavci ne educiraju trgovce, trgovci su slabo plaćeni za svoj rad, loše obrazovani, slaba je kućna kultura. Vidjet ćemo u čemu je problem, jer ako je loša usluga, onda tu ambijent nije dobar za poslovanje", kazao je Bago, naglasivši i problem odljeva radne snage.

Istaknuti su primjeri nepozdravljanja kupca, neljubaznog ponašanja, neuvažavanje reklamacija...

Zlatan Vujanović, federalni ministar trgovine, kazao je kako istraživanja međunarodnih organizacija na principu "tajnog kupca" nisu bila povoljna za našu zemlju te da su nadležna entitetska ministarstva poduzela određene korake.

Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma Republike Srpske, izjavio je kako potrošača treba staviti u prvi plan te kako u RS-u rade niz projekata u toj oblasti. 

"Naš zakon je vrlo dobar i imamo sve manje pritužbi na ponašanje trgovaca, ali je cilj napraviti i krovni, državni zakon o zaštiti potrošača", kazao je Gluhaković.