UMJESTO OLAKŠANJA - JOŠ VEĆI PROBLEMI
Poduzetnici Hercegovine traže završetak radova na prometnici kroz poslovnu zonu
Manager 04 listopada, 2023

 

Asocijacija poduzetnika Hercegovine pozvala je odgovorne da ubrzaju i završe radove na rekonstrukciji prometnice u mostarskom naselju Rodoč, na dionici Čekrk – odvajanje za Aluminij, prije sezone jesenskih kiša.

 

Iz Asocijacije podsjećaju kako su radovi započeli 22. 2. 2023. godine te da je rok za izvođenje radova trebao biti 45 dana od uvođenja izvođača radova u posao.

"Koliko je dana između kraja veljače i listopada, nije teško izračunati, ali zasigurno je to znatno više od predviđenih 45 dana. Iako rekonstrukcija ove važne ceste u konačnici može donijeti velike koristi poslovnim subjektima, smatramo kako je u proteklih sedam mjeseci većini kompanija na ovom području iznimno otežano poslovanje, trgovinama i pružateljima usluga značajno je opao promet, a o svakodnevnoj opasnosti da vozila budu oštećena, da se i ne govori", upozoravaju iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Dodaju kako je situacija na terenu kaotična te vozači i tvrtke koji djeluju na tom prostoru nemaju osigurane alternativne prometne pravce.

"Također, u vrijeme najvećih ljetnih vrućina, posljedično su se javljali dugotrajniji nestanci vode u kompanijama koje upošljavaju veliki broj radnika. Pozivamo uime članova Asocijacije poduzetnika Hercegovine, ali i uime građana Mostara i okolnih mjesta, da se ovi radovi ubrzaju i okončaju prije sezona jesenskih kiša, pogotovo prije prvih zimskih dana", navodi se u priopćenju.


Manager.ba

Tagovi: