TURISTI
Značajan rast letova sa Bliskog Istoka za Sarajevo
Manager.ba/Poslovne novine BiH 10 srpnja, 2018

Međunarodni aerodrom Sarajevo doživljava značajan rast letova sa Bliskog istoka ove ljetne sezone jer potražnja iz regiona nastavlja rasti.

Aerodrom sada ima neprestane letove iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Kuvajta i Saudijske Arabije, dok su Muskat u Omanu i Manama u Bahreinu najpopularnije rute iz bh. prijestolnice.

Vodeći među prevoznicima na Bliskom Istoku, Flydubai, trenutno održava tri dnevna leta između svog čvorišta i bh. glavnog grada. Trostruki dnevni letovi počeli su sredinom juna, nakon bajramskih praznika, i trajati će do sredine septembra.

Kuvajt je trenutno najtraženije tržište iz Sarajeva, sa Wataniya Airwaysom koji je jedini operater na tom putu. Aviokompanija je povećala svoje linije između Kuvajta i glavnog grada naše države održavanjem do pet sedmičnih letova tokom vrhunca ljetne sezone. Kuvajt Airways je saopćio da razmišlja o uvođenju usluga u Sarajevo kao dio “umjerenog širenja mreže”.

Ranije je obavljao dva sedmična sezonska leta između svog čvorišta i Sarajeva 2013. godine sa avionom Airbus A300-600 sa 232 sjedišta preko istanbulskog Sabiha Gokcen aerodroma. Štaviše, Gryphon Airlines registriran u SAD također je održavao operacije iz Kuvajta tokom najvrućih ljetnjih mjeseci, sa mlaznjakom Boeing 767-200.

Usluga je zabilježila snažna opterećenja i poslužila je za dijasporu, turiste i američke vojnike koji su stacionirani na Bliskom istoku.

Povezani članci

1

Video
MANTAK CHIA
Tehnike za aktiviranje “drugog mozga” u vašem tijelu
MOTIVACIJA
Zašto samo 1% ljudi uspije u onome što zamisli?
KOLIKO SMO NAPREDOVALI?
FANTASTIČNA INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA: Povijesni period obilježen uspjesima i preokretima