TKO SU ZVIJEZDE BONITETNE POUZDANOSTI?
Uručeni certifikati konferencije Pouzdanost 2018
Manager.ba BiH 28 studenog, 2018

“Pouzdanost u modernom poslovanju ima veliki značaj jer to podrazumijeva profesionalnost, stručnost, kvalitet i visoke ljudske i profesionalne vrijednosti“, istakla je glavna i odgovorna urednica Poslovnih novina, Alena Ahmetspahić-Fočo, na otvaranju konferencije za dodjelu certifikata bonitetno pouzdanim kompanijama i poslovno umrežavanje “Pouzdanost 2018“.

Organizatori vodeća bh. bonitetna agencija LRC BIS i Poslovne novine uz suorganizatora BBI VIP Business Club i specijalnog partnera Express Courier – UPS, uručili su za više od 80 privrednih subjekata iz BiH sa bonitetnom ocjenom 4 i 5 certifikate i Zvijezde bonitetne pouzdanosti.

Ovom prilikom, naglašeno je da je proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije.

 

 

“Od 32.292 bh. kompanije, njih 4.511 (14 posto) ispunilo je kriterije bonitetno pouzdanih. To je jedan posto više nego prethodne godine, a kontinuitet bonitetne pouzdanosti u posljednje tri financijske godine imalo je 1.720 kompanija“, kazala je Ahmetspahić-Fočo.

 

 

“Kao neko ko radi sa mnogim uspješnim bh. kompanijama, mogu reći da je stanje bh. ekonomije mnogo bolje nego što se to prikazuje u javnosti. Imamo mnogo pouzdanih kompanija koje su garancija pozitivne biznis klime i sa njima trebamo graditi jaku bh. ekonomiju“, istakao je direktor BBI banke, Amer Bukvić.

 

 

“Naš recept pouzdanosti su zadovoljni zaposlenici. Ako imate jedan zadovoljan kolektiv onda se možete nadati motivisanim i produktivnim radnicima koji isporučuju najbolju uslugu klijentima“, naveo je direktor Express Courier BiH, Mirza Bavčić.

 

 

Direktor kompanije Hifa Oil, Izudin Ahmetlić, kazao je da privreda BiH ide u dobrom pravcu, ali dosta sporo i da se treba raditi na ubrzavanju procesa.

“Uspoređujući period danas sa onim prije deset ili petnaest godina, mogu reći da su uslovi poslovanja u BiH mnogo bolji. Mislim da je jako važno da razvijamo firme koje se mogu boriti na tržištu i da ohrabrujemo privrednike da počnu izlaziti iz okvira BiH ne samo sa proizvodima, nego i sa kreiranjem kompanija jer je to najbolji način da zaštitimo domaće tržište“, naveo je Ahmetlić.

U programu konferencije posebno su se istakla predavanja Samira Cerića, uspješnog bh. poduzetnika sa adresom u Londonu te predsjednika Košarkaškog saveza BiH, Mirze Teletovića.

Cerić koji trenutno aktivno radi na dolasku Formule E u naš glavni grad, govorio je o mogućnosti kreiranja tehnološkog centra u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, dok je Teletović govorio o vlastitim biznisima koje je pokrenuo nakon prestanka aktivnog igranja košarke.

U zabavnom dijelu konferencije, sudionici su se sa Mirzom Teletovićem natjecali u šutiranju slobodnih bacanja, a najuspješnijem je simbolično pripala nagrada “Zvijezda preciznosti“.

 

 

Popis i rezultati bonitetno pouzdanih kompanija ove godine će prvi put biti objavljeni u specijalnoj publikaciji koju će izdati Poslovne novine krajem godine.

 

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo