KOLEKTOR - SRBAC
Uloženo oko 2 mil. KM, zaposleno više od 100 ljudi
Manager.ba/ba.ekapija.com BiH 05 srpnja, 2018

Proizvodna hala firme Kolektor CCL, vrijedna oko 2 mil KM, svečano je otvorena danas, 5. jula, u mjestu Povelič kod Srpca. U novoj hali zaposleno je 108 ljudi.

Presijecanjem vrpce proizvodnu halu otvorili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Nadzornog odbora slovenačke kompanije Kolektor Stojan Petrič.

Petrič je na otvaranju rekao da ovaj koncern u Srpskoj trenutno zapošljava 500 radnika u proizvodnim halama u Srpcu, Laktašima i Klašnicama, a planiraju i otvaranje četvrte u Prijedoru.

Od početnog prometa 2005. kada smo došli u Srpsku, koji je iznosio milion eura, ove godine smo došli do prometa od 28 mil. eura, a cilj nam je blizu 1.000 zaposlenih u Srpskoj i ukupni promet od 75 mil eura do 2025. godine - rekao je Petrič.

On je rekao da će investicije u ovu halu biti povećane već sljedećih tjedanas zbog vrijedne opreme koja će biti prevezena iz Slovenije.

Firma Kolektor CCL posluje u sastavu slovenačke kompanije Kolektor koja ima više desetina poduzeća u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi.

Kolektore CCL proizvodi elektro-komponente za autoindustriju i industriju ručnih alata za velike svjetske brendove.

Povezani članci

1

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo