BHdialFor 2018
U Mostaru održan Biznis forum bh. dijaspore
Manager.ba/Bljesak.info 26 srpnja, 2018

U organizaciji Biznis centra bh. dijaspore (Diaspora Business Center) , 25. srpnja je, s ciljem stimuliranja investicija i poslovne suradnje s hercegovačkom dijasporom te prezentiranjem hercegovačke regije kao atraktivne investicijske destinacije, održan Biznis forum bh. dijaspore - BHdiaFor 2018. u INTERA Tehnološkom Parku kao suorganizatoru.

Direktor INTERA TP-a Vedran Šimunović kazao je kako je INTERA pomogla u stvaranju više od 80 startup timova od kojih je nastalo 36 startup kompanija.

Dodao je kako je uloga INTERE, osim pomoći u rastu i razvoju tih kompanija i njihovo povezivanje s inozemstvom, odnosno pronalazak stranih partnera.

"Dijaspora je ključna u povezivanju naših firmi s inozemnim tržištem", izjavio je Šimunović te najavio kako će INTERA svake sljedeće godine u zadnjem tjednu srpnja organizirati događaj 'Connecto' s ciljem povezivanja dijaspore.

Predsjednik grupacije "Naša perspektiva" i organizator skupa Armin Alijagić izjavio je kako je cilj današnjeg foruma povezivanje s prisutnim predstavnicima iz dijaspore, kao i pružanje pomoći u njihovom potencijalnom investiranju ili povezivanju s bh. kompanijama.

Počasna konzulica BiH za Novi Južni Wales u Australiji Džemila Talić Gabriel ustvrdila je kako je interes dijaspore za ulaganje u BiH jako velik.

"Ja sam ovdje da prenesem svoja iskustva, da pomognem stranim investitorima, ali i da bosanskohercegovačka zajednica bolje shvati proces investiranja u Bosnu i Hercegovinu", izjavila je Talić Gabriel.

Direktor misije USAID-a u BiH Peter Duffy ocijenio je kako bh. dijaspora u svijetu sve više raste te već sada ima autoritet i sposobnost utjecanja na odluke, poput ulaganja i kupnje, u svojim firmama.

"Smatramo da je ovo jako dobra prilika da dovedemo što više investitora u Bosnu i Hercegovinu i Mostar u kojemu postoji mnogo firmi koje su žedne investicija.

Cilj je ovog projekta spajanje predstavnika lokalne zajednice s predstavnicima dijaspore koji sve više dolaze u BiH.

Želimo im reći da su dobrodošli ovdje te da želimo raditi s njima da ostvare svoje ciljeve", izjavio je Duffy.

Tagovi: