RENT A BIKE U MOSTARU
PRIJEDLOG: 4 stanice, 4 frekventne lokacije sa oko 30 bicikala
Manager.ba/Bljesak.info BiH 19 srpnja, 2018
unsplash.com
Izvor fotografije:
unsplash.com

Servis iznajmljivanja bicikala je dostupan i u Mostaru. Turistička agencija Mostar X Adventures postavila je bicikle ispred svog ureda, gdje svi zainteresirani mogu doći iznajmiti bicikl i s njim obići Mostar.

Podsjetimo, ranije je najavljivano kako će se u Mostar uvesti sustav javnih bicikala nextbike.

Sredinom travnja u Gradskoj upravi Mostara je održan sastanak predstavnika tvrtke nextbike, gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, načelnika za društvene djelatnosti Bože Ćorića te predstavnika Biciklističkog kluba Mostar, koji je i inicijator ove ideje.

”Ideja je svakako zanimljiva i lijepo bi bilo da i Mostar dobije svoj sustav javnih bicikala, poput Sarajeva, Banje Luke i Tuzle.

 

 

"Ovo je jedan od značajnijih projekta koji možemo planirati tek za iduću godinu jer je gradski proračun za 2018. godinu već usvojen, no mi smo zainteresirani i svakako ćemo ovu ideju iznijeti na našem kolegiju”, izjavio je Bešlić na sastanku.

Predloženo je da se u prvoj fazi instaliraju četiri stanice, na četiri frekventne lokacije s nekih 30 bicikala, a vrijednost projekta bila bi 130.000 maraka.

Kako je tada priopćeno iz Biciklističkog kluba Mostar, implementaciju sustava u potpunosti snose gradovi, dok se održavanje, servis i tehnička podrška povjerava tvrtki nextbike, piše Bljesak.info