CAZIN
Predstavljena PZ Ratkovac i konferencija PIT 2018 - Krajina
Manager.ba BiH 14 rujna, 2018

Cazinski privrednici imali su mogućnost upoznavanja sa projektom “Poslovna zona Ratkovac”. 

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević kazao je da ova lokalna zajednica po prvi put investitorima može pružiti konkretnu ponudu u Poslovnoj zoni Ratkovac do čije je uspostave trebalo savladati puno prepreka.

On je dodao da je ekonomski razvoj, uz određene mjere, itekako moguć i da je to put na kojem domaći privrednici i lokalna vlast zajedno mogu učiniti ogromne iskorake.

Prezentaciju o Poslovnoj zoni Ratkovac i onom što ona trenutno nudi investitorima, održao je savjetnik gradonačelnika Hamdija Ljubijankić

 

 

Krajem listopada/oktobra u Bihaću će se održati konferencija PIT 2018 – Krajina koja će za cilj imati okupljanje menadžera proizvodnih kompanija radi umrežavanja i promicanja aktuelnih svjetskih upravljačkih koncepta, metoda, trendova i tehnologija u proizvodnim kompanija, te prezentiranje primjera dobre prakse u domaćim i regionalnim kompanijama.  

Izlaganja na teme: industrija 4.0, primjena ERP sistema i drugih IT poslovnih rješenja, izazovi i efekti uvođenja Lean i Six Sigma koncepata u proizvodne kompanije, logistika 4.0 i SCM, CAD/CAM rješenja, efekti i mjere za energetski učinkovita industrijska postrojenja, realizirat će vodeći domaći i regionalni stručnjaci.

Predviđeno je da tijekom konferencije budu predstavljeni i rezultati istraživanja o stanju i perspektivama proizvodnih firmi u Bosni i Hercegovini, koje nezavisno provodi Targer E&C. 

Učešće na konferenciji, kroz panel diskusiju, uzet će eminentni stručnjaci kao i vlasnici i menadžeri uspješnih kompanija iz BiH, regije i bh. dijaspore, koji će podijeliti svoja iskustva i mišljenja na jednu od gorućih tema za proizvodne kompanije "Kako osigurati dovoljno stručne radne snage?". 

Konferencija će biti prilika i za umrežavanja kroz B2B susrete koji će biti organizirani u sklopu same konferencije.

Učešće u konferenciji će uzeti i predstavnici domaćih, regionalnih i međunarondnih institucija koji u svojim programima nude mogućnosti finansiranja privatnih i javnih projekata, te će prisutni moći postaviti pitanja o uslovima i načinu financiranja vlastitih poslovnih ideja.

 

Konferencija namijenjena svim proizvodnim kompanijama bez obzira na indsutrijsku granu i veličinu kompanije

 

 

"Meni je zadovoljstvo da smo sa našim poslovnim partnerima, ali i lokalnim partnerima sa područja USK uspjeli dovesti PIT konferenciju u Krajinu, u Bihać, prvenstveno zbog lokal-patriotizma.

Osim toga, Krajina ima svoje komparativne prednosti i krajnje je vrijeme da ih mi Krajišnici prepoznamo i počnemo koristiti na dobrobit svih.

Kroz svoj naučni i konsultantski rad imam dobar uvid u stanje i kvalitet poslovnih procesa naših kompanija.

Odgovorno tvrdim da naše kompanije najmanje mogu biti duplo profitabilnije i taj prostor želimo osvijetliti kroz konferencijski sadržaj.

I da, rješenje nije u skupoj tehnologiji u koju ponekad neracionalno investiramo", rekao je Hadis Bajrić, projekt menadžer konferencije. 

O kompaniji za konsalting, inžinjering i edukaciju Targer E&C govorio je direktor Tarik Kadrispahić istakavši njihova dosadašnja iskustva i primjere te mogućnosti koje nudi novi i sistemski pristup poslovanju, dok je o potrebi međusobnog povezivanja, koje je neminovno na putu zajedničkog napretka govorio dr. Advan Begović, savjetnik generalnog direktora kompanije Siemens u Njemačkoj i član tima Targer.

 

 

Rekao je da i najveće svjetske kompanije stalno uče jedne od drugih, dok je konkurentnost ostavljena isključivo za tržište te da je upravo to potrebno i domaćim privrednim subjektima u BiH. 

Organizatori su istakli da će o imenima učesnika, kompanijama izlagačima, partnerima i sponzorima govoriti u narednom periodu, te da je poslovno-stručna konferencija "PIT Krajina 2018" događaj koji proizvodne kompanije iz BiH, a posebno iz Krajine, ne bi smjele propustiti. 

Registracija učesnika na regionalnu poslovno-stručnu konferenciju PIT 2018 Krajina je zvanično počela na dan 15.9.2018, a učesnici se mogu registrirati preko OVOG LINKA , nakon čega će biti kontaktirani od strane organizatora. 

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni kontaktirati e-mail: [email protected]

Povezani članci

1

2