FIPA
Postoji veliki potencijal za ekonomsku suradnju Nigerije s BiH
Manager.ba BiH 21 veljače, 2018

U okviru predaje akreditiva Predsjedništvu BiH 21. veljače 2018. godine, nerezidentna ambasadorica Savezne Republike Nigerije za BiH NJ.E. dr. Eniola Ajayi je posjetila Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) gdje je razgovarala sa sekretarom FIPA-e dr.sc. Maidom Bećirevićem i suradnicima o mogućnostima za ulaganje koje Bosna i Hercegovina može ponuditi stranim investitorima.

S obzirom da je dosadašnja suradnja na ekonomskom polju između dvije zemlje na niskom nivou, da se vrlo malo zna o mogućnostima za poslovanje u obje zemlje, postoje velike mogućnosti za predstavljanje jedne i druge zemlje na višem nivou, te su u tom smislu predložene inicijative za organiziranjem privrednih posjeta radi predstavljanja mogućnosti i uspostavljanja privredne suradnje.

Nigerija broji 200 milijuna stanovnika i predstavlja značajno tržište za mnoge djelatnosti i izvozno orjentirane kompanije iz velikog broja privrednih grana. Zemlja je bogata naftom, u posljednjih nekoliko godina bilježi značajan ekonomski rast, a samim tim i razvoj, te je također i veliki uvoznik prehrambenih proizvoda.

Ambasadorica Ajayi je istakla zainteresiranost za suradnju sa sektorom rudarstva, metalnog sektora i poljoprivrede u BiH, te da našu zemlju vide kao sjedište za njihovo dalje širenje u regiji i u Europi.

Delegacija ambasade Nigerije je pozvana da informira privrednu zajednicu Nigerije, kao i nigerijske privrednike koji posluju širom Europe da posjete Sarajevo Business Forum 2018 radi upoznavanja s mogućnostima Bosne i Hercegovine, privrednicima BiH, regije i svijeta koji posjećuju forum, te uspostavljanja suradnje na brojnim poljima.
 

Video
MANTAK CHIA
Tehnike za aktiviranje “drugog mozga” u vašem tijelu
MOTIVACIJA
Zašto samo 1% ljudi uspije u onome što zamisli?
KOLIKO SMO NAPREDOVALI?
FANTASTIČNA INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA: Povijesni period obilježen uspjesima i preokretima